Γλυκά & Παγωτά

Βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

Συντάκτης  | 

Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό που κόβουμε για να πάει καλά το νέο έτος και την συνταγή με καρύδια και σταφίδες που σας προτείνουμε θα την λατρέψετε!

Η βασιλόπιτα συνηθίζεται να κόβετε σε κάθε σπίτι και τα τελευταία χρόνια και σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Για να έχουμε μια καλή και τυχερή νέα χρονιά!

Βασιλόπιτα παραδοσιακή της Γιαγιάς

Δείτε αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα -σε κέικ- με καρύδια και σταφίδες. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

• 250 gr φυτικό βούτυρο
• 2 φλ. ζάχαρη
• 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
• 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
• 6 αυγά
• 2 πορτοκάλια χυμό & ξύσμα
• 1 βανίλια
• 1 φλ. τσαγιού καρύδια
• 1 φλ. τσαγιού σταφίδες

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε ακόμη λίγο.

Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Διαλύετε την μπέικιν πάουντερ μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε όλα μαζί για περ. 3 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε λίγο αλεύρι και αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με ένα  κουτάλι ελαφρά για να πάνε σε όλη τη ζύμη.

Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε αντικολλητικό και βουτυρωμένο ταψί.

Τοποθετείτε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία θέση.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.

Την βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή την γλασάρετε με σοκολάτα.

Στολίζετε με γιορτινά σχέδια ή γράφετε επάνω το νέο έτος.

 

Έθιμα της πρωτοχρονιάς σπάνια ή ξεχασμένα

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *