Γλυκά & Παγωτά

Τρουφάκια χιονούλες με 3 υλικά (+παραλλαγές)

Συντάκτης  | 

Τρουφάκια χιονούλες

Τα τρουφάκια χιονούλες γίνονται μόνο με 3 υλικά είναι μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους!

 

Τα τρουφάκια χιονούλες είναι το τέλειο κέρασμα και γίνονται εύκολα και γρήγορα. Γίνονται μόνο με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα, δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τις Χιονούλες

400 γραµ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
450 γρ. ινδική καρύδα
2 βανίλιες (φακελάκια ή κάψουλες)

Για την επικάλυψη

100 γρ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μίγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αφού πλάσουμε τις χιονούλες και τις ντύσουμε με ινδοκάρυδο, τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο.

Σερβίρουμε τις χιονούλες σαν τρουφάκια.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τις χιονούλες για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

Θα γίνουν χρυσό χρώμα με πιο πολύ άρωμα και με υφή μπισκότου.

Διαλέξτε ποια εκδοχή προτιμάτε.

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

Παραλλαγές

Μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα λίγο κακάο για έξτρα κακάο γεύση.

Μπορείς να βάλεις στο μισό μίγμα λίγο χυμό από παντζάρι ώστε να πάρουν οι μισές ένα απαλό η έντονο ροζ χρώμα.

Μπορείς αφού πλάσεις τις χιονούλες να βουτήξεις τη μισή πλευρά τους σε λιωμένη σοκολάτα και να αποκτήσουν μια έξτρα υφή τραγανή και γεύση σοκολάτας.

Γενικά παίξτε με τη συνταγή γιατί σηκώνει πολλές παραλλαγές!

+ TIPS

• Διατηρούνται στο ψυγείο.

• Για τα τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο, αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαχαρούχο γάλα κατευθείαν από το κουτί, θα βγουν πιο λευκές οι χιονούλες. Επίσης, μπορείτε να βράσετε τη συσκευασία του ζαχαρούχου σε κατσαρόλα με νερό και να γίνει πιο σκούρο (καραμέλα). Έτσι, ναι μεν οι χιονούλες θα γίνουν λίγο πιο σκούρες, αλλά και η γεύση τους θα γίνει τέλεια.

Εμείς προσθέσαμε λευκή σοκολάτα και τριμμένα αμύγδαλα σε σκόνη! Εκπληκτικά!

Πειραματιστείτε και δημιουργήστε τις γεύσεις που προτιμάτε.

Είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου.

Καλή επιτυχία σε όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!