Τρικαλινή Παράδοση
 

Επικαιρότητα

Τρίκαλα: Άναψε το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Συντάκτης  | 

Ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στα Τρίκαλα. Ένα μήνα ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα.

Η όμορφη πόλη των Τρικάλων φόρεσε τα γιορτινά της. Σκόρπισε χαμόγελα σε όλους τους συμπολίτες της που βρέθηκαν εκεί, στο μεγάλο αυτό γεγονός. Μικροί και μεγάλοι παραβρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Παρακολούθησαν από κοντά το μεγαλύτερο εκθαμβωτικό θέαμα. Βεγγαλικά «φώτισαν» τον ουρανό, μουσική μπάντα διασκέδασε το κοινό και σκόρπισε πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία για την καινούρια χρονιά που έρχεται. Εκτός από το ότι άναψε το μεγαλύτερο φυσικό δέντρο της Ελλάδας φωτίστηκε και όλη η πόλη με διάφορα στολίδια και λαμπιόνια.

Το ψηλότερο αυτό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, έχει ύψος 33 μέτρα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα.

Οι εκδηλώσεις στο Νομό Τρικάλων δεν σταματούν εδώ. Τα όμορφα Τρίκαλα φιλοξενούν και φέτος τον Μύλο των Ξωτικών. Ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Παρασκευή και εγκαινιάζεται επίσημα την ερχόμενη Κυριακή. Το μαγευτικό αυτό ταξίδι, έχει ως θέμα τον «Καρυοθραύστη». Ο χώρος που διοργανώνεται η εκδήλωση αυτή είναι ο Μύλος του Ματσόπουλου, ο οποίος βρίσκεται λίγα λεπτά έξω από την πόλη. Αξίζει να επισκεφθούμε όλη την πόλη των Τρικάλων. Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.