Γάμος & Βάπτιση

Τούρτες γάμου: Οι νέες τάσεις και 20 προτάσεις για να εμπνευστείτε

Συντάκτης  | 

τούρτες γάμου

Οι τούρτες γάμου έρχονται με νέες τάσεις, μοντέρνα νότα, κλασική κομψότητα και statement στοιχεία για να επαναφέρουν την αίγλη παλαιότερων εποχών.

 

Για το 2024, οι τούρτες γάμου συνεχίζουν να επηρεάζονται από κάποιες τάσεις που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια. Αρκετές όμως είναι οι νέες προτάσεις, με κάποια στυλ που επανέρχονται από παλαιότερα χρόνια, αλλά και νέα μοντέρνα trends.

Παραδοσιακά, η τούρτα του γάμου αποτελεί ένα από τα κορυφαία στοιχεία της γαμήλιας δεξίωσης. Εκφράζει τη χαρά και την ευτυχία του ζευγαριού, ενώ σηματοδοτεί μεταξύ άλλων την έναρξη του κοινού βίου και το πρώτο γεύμα. Σήμερα τα ζευγάρια πηγαίνουν τη παράδοση ακόμη ένα βήμα πιο πέρα. Επιλέγουν την γαμήλια τούρτα ανάλογα με το προσωπικό τους στυλ, την γεύση, το νυφικό ή το γενικότερο ύφος του γάμου.

Δείτε τις 8 βασικές τάσεις στις τούρτες γάμου για το 2024 και εμπνευστείτε για το δικό σας μοναδικό σχέδιο!

Μινιμαλιστικό design

Καθαρές γραμμές, λιτή διακόσμηση και διακριτική κομψότητα συνεχίζουν να είναι δημοφιλείς για έναν μοντέρνο γάμο. Οι γαμήλιες τούρτες σε minimal ύφος, με λεία επιφάνεια και διακριτικές λεπτομέρειες, όπως φαίνεται παραμένουν στη μόδα.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Floral

Τα λουλούδια είναι ένα κλασικό στοιχείο της διακόσμησης των γάμων και τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται συχνά και στις τούρτες. Το 2024 όμως θα δούμε στις τούρτες γάμου πολλά ντελικάτα λουλούδια από ζαχαρόπαστα, βρώσιμα άνθη, αλλά και φρέσκα λουλούδια.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Μεταλλικές πινελιές

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες προσθέτουν λάμψη, κομψότητα και ένα σοφιστικέ ύφος στις τούρτες  γάμου. Οι λεπτομέρειες από φύλλα χρυσού ή ασημιού και τα διάφορα χρυσά ή μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία αναβαθμίζουν την εμφάνιση και προσαρμόζονται με βάση το γενικό θέμα του γάμου.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Γεωμετρικά στοιχεία

Tα γεωμετρικά σχήματα και σχέδια προσδίδουν μια σύγχρονη νότα στις τούρτες γάμου. Γεωμετρικά σχήματα, όπως τετράγωνα και εξάγωνα ή ρίγες και ασύμμετρα σχέδια από ζαχαρόπαστα  προσθέτουν ένα ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον και μοντέρνα πινελιά.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Εξατομίκευση

Τα νέα ζευγάρια αναζητούν σήμερα προσωποποιημένες τούρτες γάμου που αντικατοπτρίζουν το μοναδικό τους στυλ, τα ενδιαφέροντα τους ή την πολιτιστική τους κληρονομιά. Εξατομικευμένα  σχέδια, μονογράμματα, ιδιαίτερα σχέδια και θεματικά στοιχεία που «αφηγούνται» την ιστορία του ζευγαριού γίνονται πλέον πολύ δημοφιλείς επιλογές.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Εναλλακτικές γεύσεις και συστατικά

Ενώ οι παραδοσιακές γεύσεις όπως βανίλια, σοκολάτα και φράουλα παραμένουν δημοφιλείς, τα ζευγάρια δημιουργούν και νέους πιο «περιπετειώδεις» συνδυασμούς γεύσεων. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν διάφορες προτιμήσεις με βάση την υγιεινή διατροφή. Έτσι, φέτος αναμένεται να δούμε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων, γεμισμάτων και γλάσσων. Συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών προτάσεων όπως vegan, gluten-free ή dairy-free.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Φινιρίσματα υφασμάτων

Στις επιφάνειες αποτυπώνονται όψεις διαφόρων τύπων υφάσματος. Οι τούρτες διακοσμούνται με  φιόγκους και ανάγλυφα υφάσματα από ζαχαρόπαστα, βολάν από βουτυρόκρεμα και ρουστίκ τεχνικές από σαντιγί. Η επιστροφή όψεων στις γαμήλιες τούρτες του προηγούμενου αιώνα και των 60’s προσθέτουν μια ρομαντική και ξεχωριστή αισθητική. Δημιουργούνται τούρτες με ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον που συνδυάζονται με πολλά θέματα και στυλ γάμου.

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

τούρτες γάμου

Ατομικά κεράσματα

Τέλος, μια μεγάλη τάση που υιοθετείτε όλο και περισσότερο είναι οι τούρτες με ατομικά κεράσματα. Το επάνω μέρος της τούρτας είναι “παραδοσιακό” ενώ όλα τα υπόλοιπα επίπεδα περιέχουν ατομικές “τουρτίτσες” πανομοιότυπες με αυτή του ζευγαριού και μοιράζονται αμέσως μετά την κοπή της τούρτας.

Γενικά, τα ζευγάρια πλέον αντικατοπτρίζουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και στυλ στην τούρτα του γάμου τους και στόχος τους είναι μέσα από αυτή να κάνουν μια δήλωση ή να δείξουν την δημιουργικότητα τους!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!