Ζυμαρικά & Ζύμες

Τορτίγιες με βρώμη, εύκολες, μόνο με 2 υλικά  (+ video)

Συντάκτης  | 

τορτίγιες, tortigia, τορτίγιες με βρώμη χωρίς γλουτένη

Αυτές οι πεντανόστιμες τορτίγιες με βρώμη είναι πολύ υγιεινές και πολύ εύκολες, καθώς γίνονται μόνο με δύο υλικά!

Την συνταγή για τις τορτίγες με βρώμη που θα δείτε παρακάτω, μπορείτε να τη συνδυάσετε με τα πάντα. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να την συνοδεύσετε με ότι θέλετε!

Μπορείτε να γεμίσετε τις τορτίγιες σας με κάτι αλμυρό και να έχετε έτσι ένα τέλειο και γρήγορο σνακ, απογευματινό ή βραδινό.

Μπορείτε επίσης να τις αλείψετε και με κάτι γλυκό. Για παράδειγμα με λίγο φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, με μέλι, με σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει και θα έχετε ένα τέλειο γλυκάκι.

Δοκιμάστε τις και είμαι βέβαιος πως θα τις λατρέψετε και θα τις φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά 

100 γρ βρώμη χωρίς γλουτένη

150 γρ νερό

+

120 γρ νερό

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη και προσθέτουμε τα 150 ml νερό.

2) Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει όλο το νερό και να φουσκώσει.

3) Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλουμε να γίνει αρχικά ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.

4) Χτυπάμε πάλι και μόλις έχουμε ένα ημίρευστο μείγμα είναι έτοιμο!

5) Για να ψήσουμε τις τορτίγιες με βρώμη ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε στο κέντρο του λίγο από το μείγμα.

 

Tips

α) Το τηγάνι πρέπει να έχει μέτρια θερμοκρασία αφού έχει ζεσταθεί.
β) Μόλις ρίξετε το μείγμα στο τηγάνι απλώστε το γρήγορα σε στρογγυλό σχήμα. Θα το πετύχετε είτε με ένα κουτάλι, είτε περιστρέφοντας το τηγάνι κυκλικά.
γ) Όσο πιο λεπτή είναι η ζύμη που θα απλώσετε τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.
δ) Η τορτίγια πρέπει να ψηθεί καλά!

 

6) Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.

7) Αφαιρούμε την τορτίγια από το τηγάνι και την τοποθετούμε επάνω σε  απορροφητικό χαρτί, να της πάρει την υγρασία.

Γεμίζουμε την τορτίγια μας με ότι θέλουμε!

Αν θέλετε να την κάνετε αλμυρή με τυρί, τότε ρίξτε το τυρί μόλις την γυρίσετε να ψηθεί και από την άλλη της πλευρά. Έτσι θα λιώσουν τα τυριά και μετά μπορείτε να την διπλώσετε για να την κλείσετε!

* Εάν θέλετε να έχετε τις βάσεις από τις τορτίγιες με βρώμη για περισσότερο χρόνο, μπορείτε να τις ετοιμάσετε τη μια μέρα και να τις αποθηκεύσετε. Μπορείτε να τις συντηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες μέσα σε σακουλάκι τροφίμων ή ένα δοχείο. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ενδιάμεσα και λαδόκολα για να μην σας κολλήσουν.    

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!