Κατοικίδια & Ζώα

Το Top 10 των καταλληλότερων σκύλων για παιδιά!

Συντάκτης  | 

Το πρώτο βήμα έγινε, το πήρατε απόφαση, ένα νέο μέλος πρόκειται να προστεθεί στην οικογένεια σας, ένα τετράποδο με υγρή μύτη και κουνιστή ουρά! Όλα καλά μέχρι εδώ. Τώρα μένει να σκεφτείτε ποια ράτσα σκύλου θα επιλέξετε για την οικογένεια σας με δεδομένο ότι υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ένας ήρεμος και φιλικός χαρακτήρας ζώου που θα είναι άμεσα συνεργάσιμος για παιχνίδι, προστατευτικός και με πολύ υπομονή. Όσο κι αν συμπαθείτε, από την εμφάνιση και μόνο, μία συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, δυστυχώς δεν αποτελεί το σωστό κριτήριο επιλογής όταν προορίζεται για συντροφιά των παιδιών σας.

Μην αγχώνεστε όμως, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση, παρουσιάζοντας τις 10 επικρατέστερες ράτσες σκυλιών που έχουν όλα τα προσόντα για να περνάνε οι μικροί μας φίλοι καλά, αλλά να έχετε κι εσείς το κεφάλι σας ήσυχο. Να διευκρινίσουμε πως ασφαλώς κανένα είδος σκύλου δεν θεωρείται επικίνδυνο για τη σωματική υγεία των παιδιών, όλοι οι σκύλοι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά μαζί τους, εφόσον κοινωνικοποιηθούν σωστά μαζί τους και λάβουν τη σωστή εκπαίδευση. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες ράτσες που θεωρούνται καταλληλότερες  για να περνάνε όλοι καλά, είναι θέμα γονιδίων! Για να δούμε λοιπόν!

1. LABRADOR RETRIEVER
Ύψος : 53 – 61 cm
Βάρος : 25 – 34 kg

Αγαπά απεριόριστα το νερό και είναι εξαίρετος κολυμβητής, οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να διαμαρτυρηθεί για το μπουγέλωμα με το λάστιχο! Είναι μία ράτσα που χρησιμοποιείται ευρέως ως αστυνομικός σκύλος αλλά και ως οδηγός τυφλών. Ευγενικός, αφοσιωμένος, απίστευτα ήρεμος, πανέξυπνος και εξαιρετικά συνεργάσιμος με τα παιδιά. Τρελαίνεται για παιχνίδια και είναι ικανός να κυνηγά μια μπάλα για ατελείωτες ώρες!

 

2. GOLDEN RETRIEVER
Ύψος : 51-61cm
Βάρος : 25-36kg

Ένα Golden Retriever στην κυριολεξία θα γίνει χαλί να το πατήσεις! Έχει τόσο ήπιο και φιλικό χαρακτήρα που σχεδόν το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ευχαριστήσει το αφεντικό του. Απίστευτα φιλικός, αναπτύσσει σχέση αγάπης και στοργής με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Είναι σημαντικό να βρίσκεται συνεχώς με ανθρώπους για να είναι ευτυχισμένο. Αν το απομονώσετε, ή αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να το αφήστε μόνο του για μεγάλο διάστημα, μπορεί να πάθει κατάθλιψη ή να οδηγηθεί σε καταστροφικές συμπεριφορές προκειμένου να εκτονωθεί.

 

3. BOSTON TERRIER
Ύψος: 38.1-43cm
Βάρος: 4.5-11.3kg

 Ήρεμος, ευγενικός, τρυφερός και προπαντός υπάκουος. Εύκολα μπορεί να γίνει ένας πιστός και ευχάριστος σύντροφος για παιδιά καθώς ανέχεται τα καμώματά τους χωρίς να προβάλει αντίρρηση. Και γνωρίζει ακριβώς πώς να τα χειριστεί! Ούτε πρόκειται να βαρεθεί εύκολα το παιχνίδι! Επιπλέον είναι πολύ θετικό το γεγονός πως είναι εύκολος στην περιποίηση αλλά και στην εκπαίδευση του.

 

4. BASSET HOUND
Ύψος: 28-38cm
Βάρος: 20-29kg

Το Basset Hound είναι ένα σκυλί που δεν θα επιτεθεί ποτέ. Πράος και άκακος χαρακτήρας και εξαιρετικά αξιόπιστο με τα παιδιά, τα οποία λατρεύει! Είναι μάλιστα τόσο φιλικός με όλους που μην απορήσετε αν τον βλέπετε να στεναχωριέται κάθε φορά που οι καλεσμένοι σας φεύγουν από το σπίτι. Μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι μπορεί να συνδεθεί στενά τόσο με άλλους σκύλους όσο και με γάτες.

 

5. BOXER
Ύψος : 53 – 63 cm
Βάρος : 24-32 kg

Τόσο πιστός και τρυφερός και με τέτοια λαχτάρα για ανθρώπινη συντροφιά σε σημείο που του είναι απαραίτητη. Ένας σκύλος πραγματικός διασκεδαστής αφού απολαμβάνει να βλέπει τους άλλους να γελάνε με τα καμώματα του! Αναπτύσσει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του και είναι πρόθυμος να την προστατέψει αν και όποτε χρειαστεί. Αγαπά πολύ τα παιδιά όλων των ηλικιών και ευχαριστιέται να περνά χρόνο μαζί τους.

 

6. ENGLISH BULLDOG
Ύψος: 31-40 cm
Βάρος: 24-25kg

Πραγματικά, αυτός ο σκύλος λατρεύει τα παιδιά και είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο τα χειρίζεται. Τρυφερός και πολύ προστατευτικός μαζί τους και μπορεί να ανεχτεί ακόμη και τα πιο ζόρικα παιχνίδια από ατίθασα πιτσιρίκια χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Απολαμβάνει τα χάδια και τα γλυκόλογα και δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί την οικογένειά του αν νιώσει ότι απειλείται

 

7. BEAGLE
Ύψος: 33-41cm
Βάρος: 9-11kg

Οι σχέσεις του με τα παιδιά είναι εξαιρετικές και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που το συγκεκριμένο είδος είναι ευρέως διαδεδομένο ως οικογενειακός σκύλος. Συνδέεται στενά με τους ανθρώπους της οικογένειας του σε σημείο που δεν αντέχει να μένει μόνο του συχνά ή για μεγάλα διαστήματα, παράγοντα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

 

8. AMERICAN COCKER SPANIEL
Ύψος: 36.8 – 38cm
Βάρος:  7-14 kg

Σε γενικές γραμμές, οι σχέσεις του με τα παιδιά είναι πολύ καλές. Παιχνιδιάρικο και ζωηρό και παράλληλα τρυφερό στους τρόπους. Λατρεύει τους ανθρώπους και θέλει να νιώθει ότι αποτελεί μέλος της οικογένειας λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες της. Έτσι θα νιώσει πραγματικά ευτυχισμένος!

 

9. CAVALIER KING CHARLES SPANIEL
Ύψος: 30-33 cm
Βάρος: 5-8 kg

Τον απασχολεί πολύ να ευχαριστεί την οικογένειά του και έχει τη νοημοσύνη να αντιλαμβάνεται τι επιτρέπεται να κάνει και τι όχι, πολύ σημαντικό αυτό! Συνεπώς δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση του. Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά με άλλους σκύλους και άλλα κατοικίδια και μάλιστα έχει την ικανότητα να αναπτύσσει στενούς δεσμούς μαζί τους.

 

10. PUG
Ύψος : 25 – 36 cm
Βάρος : 6 – 9 Kg

Είναι ένας πολύ έξυπνος αλλά και σκανταλιάρης σκύλος και έχει την ικανότητα να κερδίζει με τα καμώματά του ακόμα και τον πιο ιδιότροπο άνθρωπο, είναι να μη το βάλει σκοπό! Γίνεται πολύ καλή παρέα με τα παιδιά και είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να τα ευχαριστήσει. Το μόνο που ζητά για αντάλλαγμα είναι τα πολλά χάδια!

 

Editor: www.katoikidio.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *