Fashion Νews

Το χρώμα του 2022 είναι το «Very Peri» και εμείς το φοράμε ήδη!

Συντάκτης  | 

Το νέο εντυπωσιακό χρώμα του 2022 λέγεται “Very Peri”, θυμίζει λεβάντα και μυρτιά και ήρθε για να μας ταξιδέψει!

Το top χρώμα του 2022 λέγεται Very Peri και θα φορεθεί very… Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες με αυτή την επιλογή της Pantone για το συγκεκριμένο χρώμα.

Aπό τη Νάντια Γρινιεζάκη

«Very Peri» το νέο δημιούργημα της Pantone Color Institute που συνδυάζει την ηρεμία του μπλε με την ενεργητική διάθεση κόκκινου. Το αποτέλεσμα είναι να μας χαρίσει ένα υπέροχο χρώμα που μπαίνει στην αγαπημένη μας παλέτα με τις μωβ και τις λιλά αποχρώσεις.

Πρόκειται ένα χρώμα που «πραγματικά τοποθετεί το μέλλον μπροστά υπό ένα νέο φως» είπε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. Αυτό το χρώμα αναμένεται να επηρεάσει τον κόσμο της ομορφιάς, της μόδας αλλά και της διακόσμησης. Όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.

«Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri δείχνει μια φωτεινή διάθεση. Μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση».

Η Leatricete, δήλωσε επίσης «Κοιτάμε πάρα πολλούς τομείς, από τον αθλητισμό μέχρι τη μόδα, για να δούμε γιατί μιλούν οι άνθρωποι». Τόνισε ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για το metaverse και τις πλατφόρμες gaming βοήθησε να δημιουργηθεί το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022.

Μία ακόμη πινελιά που κάνει τόσο ξεχωριστό και σημαντικό το «Very Peri» είναι πως το χρώμα αυτό δημιουργήθηκε από την Pantone νέο. Δεν ανέτρεξαν στο ήδη πλούσιο αρχείο τους  για να το ανακαλύψουν.

Μια διόλου τυχαία απόφαση, καθώς επιθυμεί να δώσει το έναυσμα για κάτι φρέσκο!

Η εταιρεία δήλωσε «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, το Very Peri συμβολίζει την ψηφιακή εποχή που εναρμονίζεται πλήρως στο πνεύμα των καιρών. Καθώς περνάμε από μια έντονη περίοδο αποξένωσης, οι αντιλήψεις και τα standards αλλάζουν. Οι ζωές μας, ακόμη και σε ψηφιακό επίπεδο, επιστρέφουν σε μια νέα κανονικότητα με διάφορους τρόπους».

Όπως διαπιστώσαμε το Very Peri, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κόσμο θα μπορούσαμε να πούμε, έχει ήδη συζητηθεί και φορεθεί πολύ!

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό χρώμα που έχει κατακλύσει πασαρέλες και βιτρίνες και πάντα πετυχαίνει εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Έχει ήδη μπει στις προτιμήσεις πολλών celebrities σε ιδιαίτερα μεγάλα events και έχει δείξει ότι μπορεί να φορεθεί σε επίσημες εκδηλώσεις αλλά σε casual περιστάσεις που σίγουρα όλες μας θα βρεθούμε!

Το πρωτοείδαμε σε catwalk του οίκου Gucci από το διάσημο μοντέλο Taylor Hil και στη συνέχεια το επέλεξε και η Lady Gaga για την πρεμιέρα του “House of Gucci”.

Άλλες επώνυμες που ήδη έχουν κάνει glam εμφανίσεις με το Very Peri τους είναι η Camila Cabello, η Anya Taylor Joy και η Olivia Rodrigo.

Camila Cabello

Anya Taylor Joy

Olivia Rodrigo

(+) Info

Από το 2000, η Pantone ανακοινώνει κάθε χρόνο το κορυφαίο χρώμα της χρονιάς. Θυμίζουμε πως τα χρώματα του 2021, ήταν το Ultimate Gray και το Cheerful Yellow ενώ για το 2020 η εταιρεία είχε ψηφίσει το Royal Blue.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!