Τέχνη & Πολιτισμός

Το Wisedog παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Λίας Μώρη

Συντάκτης  | 

Η πρώτη ατομική έκθεση της Λίας Μώρη με τίτλο “PHENOMENA” εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Wisedog στην Λάρισα.

Η έκθεση της Λίας Μώρη στο Wisedog αποτελεί μέρος ενός εν εξελίξει project. Πηγάζει από μια προσωπική θεωρητική έρευνα γύρω από κοινωνικοπολιτικά και τεχνολογικά ζητήματα. Αυτά διερευνώνται υπό το πρίσμα εννοιών όπως της μεταιχμιακότητας και του liminal space.

Της βεβήλωσης του τοπίου και της οικειότητας. Ως πράξη επαναφοράς στην κοινοχρηστία και ως σύγχρονο πολιτικό καθήκον. Όπως αυτή ορίζεται από τον G. Agamben.

Της σκιάς ως επανάληψη ή ηχώ του εαυτού και σημείο αναγνώρισης στοιχείων που συνδέονται με την έννοια του ανοίκειου. Όπως αυτή ορίζεται από την ψυχολογία.

Η έκθεση της Λίας Μώρη στο Wisedog αποτελεί μια αφηγηματική εμπειρία που εστιάζει σε κάποια από τα στιγμιότυπα παράδοξων φαινομένων. Μία ιδιόμορφη οντότητα εισβάλλει στο αστικό τοπίο και εξαπλώνεται χωροκατακτητικά, ταράζοντας το γνώριμο.

Εντός αυτού του περιβάλλοντος, η ανθρώπινη παρουσία γίνεται εμφανής μέσω της απουσίας της.  Φορτίζοντας το τοπίο με αισθήματα αποξένωσης και μυστηρίου.

έκθεση Λίας Μώρη Wisedog

Τα φαινόμενα αυτά υποδηλώνουν μια κατάσταση σύγχυσης μεταξύ παρόντος και μέλλοντος.  Δεδομένου και επιθυμίας, φυσικού και ψηφιακού· μια συνθήκη αναμονής του επερχόμενου.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 24/03 στις 20:30

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 24 Μαρτίου έως Τρίτη 18 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 23:00

Τοποθεσία: Wisedog Area #03, Σκυλοσόφου 3, Λάρισα

έκθεση Λίας Μώρη Wisedog

Λίγα λόγια για την πορεία της Λίας Μώρη

Η Λία (Ευαγγελία) Μώρη είναι visual artist με πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Ε.Μ.Π. Κατέχει  μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το διατμηματικό πρόγραμμα “Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός” του Ε.Μ.Π..

Η έρευνα και πρακτική της συνδυάζουν τις θεωρητικές, τεχνικές και αισθητικές πτυχές της αρχιτεκτονικής, των εικαστικών τεχνών, του ακτιβισμού, της λογοτεχνίας και της ακαδημαϊκής έρευνας.

Το έργο της εστιάζει στον σχολιασμό κοινωνικοπολιτικών και τεχνολογικών ζητημάτων, υπό το πρίσμα κινημάτων και θεωριών όπως Transhumanism και Posthuman, Liminality και Ετεροτοπία, αλλά και αντικουλτούρων όπως του Κυβερνοπάνκ, των βιντεοπαιχνιδιών και της κουλτούρας του Διαδικτύου. Αποτέλεσμα, η αφήγηση της σύγχρονης πραγματικότητας με τρόπο αλληγορικό και καυστικό, απεικονίζοντας περιβάλλοντα γνώριμα και ανοίκεια, φαντασιακά και μεταιχμιακά, παράδοξα και παιγνιώδη· τοπία όπου η έννοια του σώματος διερευνάται μέσω της απουσίας του και των διαφόρων ιχνών του επί αυτά.

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, εκθέσεις και συμπόσια όπως στα LA Comics Festival 4 (Λάρισα, 2022), Elementi 8: EKRAN – HEVRExINTERMEDIA (Κρακοβία, 2020), Tiny/Massive – Winter Lights Festival (Ρέικιαβικ, 2019), Everyday Practices of Solidarity (HCU Αμβούργο, 2018), Responsive Cities_Urbanism in the Experience Age (IAAC και KAAU Βαρκελώνη, 2016) και την XV Biennale de la Méditerranée – Symbiosis?-Thessalonikh / Sector: Applied Arts-Architecture (Θεσσαλονίκη, 2011).

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!