Αυτά επισημαίνει η Βασιλένα Μητσιάδη, αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων, αναφερόμενη στη προσπάθεια αυτή.
Στόχος του Δήμου Τρικκαίων είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσείου για τα Ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό, με λίγα προσωπικά αντικείμενα αλλά και μια μεγάλη ψηφιακή συλλογή, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του κάθε δημιουργού.
Οθόνες αφής, ψηφιακά Juke Box και άλλες πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές, θα είναι ένα τμήμα της μουσειολογικής διαδρομής.
Μάλιστα η κ. Μητσιάδη, τονίζει πως δεν γνωρίζει αν είναι σημάδι, αλλά το κτήριο για το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών βρίσκεται στην οδό… Βίρβου. Και εξηγεί:
«Και μάλιστα, στην παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων, το Βαρούσι. Η πρότασή μας εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 931.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, ώστε σύντομα να πάρουμε την τελική προέγκριση δημοπράτησης από τον Φορέα Διαχείρισης και τα Τρίκαλα να αποκτήσουν, το «Σπίτι» που αρμόζει στη μουσική παράδοση».
Κέντρο του εγχώριου πολιτισμού τα Τρίκαλα
Στο πόσο σημαντική είναι μια τέτοια πρωτοβουλία για την περιοχή των Τρικάλων, η αντιδήμαρχος Έργων στο δήμο Τρικκαίων, τονίζει:
«Ως Δήμος Τρικκαίων επιλέξαμε να επενδύσουμε σε δύο επίπεδα. Το ένα, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας. Το δεύτερο, η αξιοποίηση των υποδομών της πόλης.
Μαζί με το υπάρχον Μουσείο Τσιτσάνη και τον μουσικό πλούτο των Τρικάλων (υπενθυμίζω τον Δημήτρη Καβράκο, τη Χορωδία Τρικάλων, τους οργανοπαίκτες των δημοτικών μας τραγουδιών), η πόλη γίνεται ένα «κέντρο μουσικής».
Ο πολιτισμικός χάρτης της Ελλάδας περιέχει τα Τρίκαλα ως βασικό του σημείο. Εκεί, ο επισκέπτης «ξετυλίγει» μια πολιτιστική διαδρομή – ταξίδι στο χρόνο. Διότι σε αυτή τη διαδρομή, δίπλα από τον πανέμορφο Ληθαίο, συνδέεται η Ιστορία από τα χρόνια του Ασκληπιού, με τη Λαογραφία και την πολιτιστική μας παράδοση».
Πηγή πληροφοριών: CNN.gr