Γλυκά & Παγωτά

Εύκολο Τιραμισού χωρίς αυγά (στην κρέμα) σε 10′ (+ video)

Συντάκτης  | 

Σε αυτή την συνταγή σας έχω ένα εύκολο «Τιραμισού»! Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα, για επιδόρπιο ή να το απολαύσετε ένα απόγευμα με τον καφέ σας!

Αυτό το Τιραμισού είναι ένα πολύ αγαπημένο γλυκό, με καφέ μεν, αλλά χωρίς αυγά στην κρέμα. Αυτό το κάνει να είναι ακόμη πιο εύκολο, πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο. Όμως συνεχίζει να είναι εξίσου πεντανόστιμο και θα το λατρέψετε!

Υλικά  

400 γρ τυρί κρέμα (mascarpone)

800 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά παγωμένη

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

3 κ.σ άχνη ζάχαρη

3-4 κ.σ καφέ στιγμιαίο (ή καφέ εσπρέσο, ότι προτιμάτε)

2 φλ βραστό νερό

1 κ.σ ζάχαρη

Λίγο κακάο (για πασπάλισμα)

* Εάν σας αρέσει το αλκοόλ, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι για το Τιραμισού και 1 σφινάκι κονιάκ.

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ μαζί με το 1 κ.σ ζάχαρη. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά το σιρόπι.

2) Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκοτάκια σαβαγιάρ και τα βουτάμε (από την πλευρά που έχουν την επικάλυψη ζάχαρης) μέσα στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 1-2 δευτερόλεπτα ίσα ίσα να μαλακώσουν. Κάνουμε με τα σαβαγιάρ μια στρώση στο ταψί μας ή μια τετράγωνη φόρμα (περίπου 35*27 cm).

3) Για να κάνουμε την κρέμα βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα μασκαρπόνε μαζί με τις 3 κ.σ ζάχαρη άχνη. Αναλόγως με την γλυκύτητα που θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνει μια ωραία κρέμα.

4) Έπειτα, σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαρίζ ή κουτάλα, «σκάβουμε» καλά το μπολ στη βάση και τα τοιχώματα, για να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Ξεκινάμε πάλι το χτύπημα ενώ  ταυτόχρονα ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει την υφή μιας βελούδινης κρέμας (σαντιγί).

Tip
Έχουμε το νου μας συνέχεια στο μίξερ για να μην κόψει η κρέμα μας (δεν φεύγουμε να πάμε να κάνουμε άλλες δουλειές δηλαδή).

5) Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Κάνουμε ακόμη μια στρώση από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μισή κρέμα.

6) Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (τους καλοκαιρινούς μήνες το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες).

7) Όταν παγώσει και πριν σερβίρουμε, κάνουμε με ένα πιρούνι, από πάνω, γραμμές και κοσκινίζουμε λίγο κακάο ή ρίχνουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Απολαύστε!

 

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!