Υγεία

Τι σημαίνει πραγματικά να φροντίζετε τον εαυτό σας

Συντάκτης  | 

Η φροντίδα του εαυτού σας είναι δυσκολότερη και πιο απαιτητική διαδικασία απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Η πραγματική φροντίδα του εαυτού σας μάλλον δεν είναι αυτό που έχετε οι περισσότεροι στο μυαλό σας. Δεν έχει να κάνει με τις στιγμές απόδρασης και χαλάρωσης. Αν και αποδίδει μακροπρόθεσμα για τη συνολική σας ευημερία, στο παρόν, η φροντίδα του εαυτού σας είναι δυσκολότερη και πιο απαιτητική διαδικασία απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να έχει να κάνει με την επίτευξη διαφόρων μικρών στόχων, όπως το να σχεδιάζετε να εξοφλήσετε το μακρυπρόθεσμο χρέος σας, να εφαρμόσετε μια απαιτητική πρωινή ρουτίνα personal training στην Αθήνα ή να μάθετε να μαγειρεύετε τα δικά σας υγιεινά γεύματα καθημερινά. Με αυτήν τη διαδικασία, αντιμετωπίζετε καταμέτωπο τα προβλήματά σας, αντί να τα αποφεύγετε.

Η φροντίδα του εαυτού σας, σημαίνει πως επιχειρείτε πράγματα που σας “ταρακουνούν”, όπως να ορίζετε τα προσωπικά σας όρια όταν αντιμετωπίζετε σκληρούς και αγενείς ανθρώπους, να λέτε όχι όταν πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε κάτι, ή να δηλώσετε σε κάποιον τρίτο την αλήθεια, ακόμα και αν είναι δυσάρεστη. Η φροντίδα του εαυτού σας σημαίνει ότι αποδέχεστε τον εαυτό σας με συμπόνια και αποδοχή για το ποιοι είστε πραγματικά, αντί να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες γύρω σας.

Παρατηρούμε λοιπόν πως ζούμε σε έναν κόσμο που χρειάζεται μια αλλαγή προοπτικής.

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε μόνο και μόνο επειδή είμαστε εξαντλημένοι από τις εσωτερικές και εξωτερικές μας πιέσεις. Η πραγματική φροντίδα του εαυτού μας δεν έχει να κάνει με χαλαρωτικές και εφήμερες συνήθειες και δράσεις.

Έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός τρόπου ζωής που δεν χρειάζεται να “ελέγχετε” σε τακτική βάση, αλλά αντιθέτως να ακολουθεί τη φυσική ροή των πραγμάτων. Φυσικά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στη ψυχοθεραπεία και στη ψυχανάλυση μέσω skype, η οποία έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων της φροντίδας του εαυτού μας.

Αυτο-φροντίδα σημαίνει να κάνετε πράγματα που αρχικά δεν θέλετε να κάνετε, ακόμα και αν σας φέρνουν σε άβολη θέση. Σημαίνει να αποδεχτείτε τις προσωπικές σας αποτυχίες, και στη συνέχεια να αποφασίσετε να τις επανασχεδιάσετε. Είναι η άρνηση εγκατάλειψης ενός μακροπρόθεσμου στόχου. Πρόκειται για τη συγχώρεση, την παραίτηση (από τις ψευδαισθήσεις) και την αποδοχή όσων δεν μπορείτε να αλλάξετε. Πρόκειται για το θάρρος του να είσαι πρόθυμος να απογοητεύσεις κάποιους ανθρώπους αλλά ποτέ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όμως η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να σημαίνει αρκετές φορές και τη φροντίδα των άλλων.

Μπορεί μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε τη ζωή σας στην άκρη για να φροντίσετε κάποιον που έχει περισσότερο ανάγκη από εσάς τους ίδιους. Τελικά, πρόκειται για το πραγματικό βίωμα της ζωής και όχι για μια ζωή που είναι ικανή να σε προσπεράσει αδιαφορώντας για τα πραγματικά σου θέλω.

Εάν αισθάνεστε συνεχώς σαν να χρειάζεστε ένα διάλειμμα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε αποσυνδεθεί από μια ουσιαστική ζωή που είναι στραμμένη στις δικές σας επιθυμίες. Η πραγματική φροντίδα του εαυτού σας δεν αφορά τόσο τον εαυτό σας όσο το να κάνετε ενέργειες που οδηγούν στην προσωπική σας βελτίωση, στοχεύοντας στο καλύτερο σενάριο για εσάς.

Καταφέρνετε λοιπόν να δημιουργήσετε μια ζωή που απολαμβάνετε πραγματικά, αντί για μια ζωή που ίσως χρειαστείτε ανάκαμψη ή ακόμα και ψυχοθεραπεία. Δεν δημιουργεί μια ζωή που φαίνεται καλή στα χαρτιά, αλλά μια ουσιαστική ζωή που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με αυτό που είστε πραγματικά.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!