Ψυχολογία

Τι χόμπι να ξεκινήσω;

Συντάκτης  | 

Δε θέλεις να βγαίνεις συνέχεια έξω και σκέφτεσαι να κάνεις κάτι δημιουργικό; Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις ένα καινούριο χόμπι;

Πολλοί από εμάς, έχουν ξενερώσει με την όλη κατάσταση που επικρατεί τριγύρω μας, και θέλουμε να βγαίνουμε εκτός σπιτιού για τα εντελώς απαραίτητα. Αν ανήκεις κι εσύ σ’ αυτήν την κατηγορία, τι θα έλεγες να ξεκινήσεις ένα καινούριο χόμπι;

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εδώ, αλλά δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Λίγο πολύ οι περισσότεροι προτιμούν να περνάν χρόνο στο σπίτι και να παραμένουν ασφαλείς και όχι να βολτάρουν άσκοπα σαν να μη τρέχει τίποτα. Δεν μπορείς όμως να κάθεσαι και με τα χέρια σταυρωμένα, να βλέπεις τηλεόραση, να ασχολείσαι με το κινητό ή το Tablet. Καταλαβαίνουμε πως είναι «άβολο» να κάθεσαι όλη μέρα και να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Γι αυτό θα σε συμβουλεύαμε να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι, που δε ξέρεις ίσως σου αποφέρει και χρήματα.

Αν λοιπόν ψάχνεις τρόπους να διώξεις το άγχος που σε διακατέχει όλον αυτόν τον καιρό, αν θέλεις να κάνεις οικονομία αλλά και να διασκεδάσεις ταυτόχρονα, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις μια καινούρια ασχολία.

Φόρεσε ένα σετ ρούχων που σου αρέσει να φοράς όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, φτιάξε ένα κρύο ρόφημα, βγες στο μπαλκόνι ή στην βεράντα του σπιτιού σου (εφόσον είναι εφικτό), πάρε τα υλικά που χρειάζεσαι και ξεκίνα να δημιουργείς.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές ιδέες για χόμπι, με το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα.

1.Ντεκουπάζ

Μια πολύ όμορφη ασχολία την οποία μπορείς να ξεκινήσεις και σήμερα κιόλας είναι η τεχνική ντεκουπάζ. Με την τεχνική αυτή μπορούμε να διακοσμήσουμε διάφορα αντικείμενα που θα βρούμε στα ντουλάπια μας, και να τους δώσουμε ζωντάνια. Ενώ σε άλλη περίπτωση τα έτρωγε ο σκόρος. Τα αντικείμενα που θα χρειαστείς είναι κουτιά ή βάζα. Τα υλικά είναι κυρίως κόλα για ντεκουπάζ, ρυζόχαρτο, χαρτοπετσέτες, αλλά και διάφορα χρώματα. Άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήσσει.

2.Αναπαλαίωση επίπλων

Ακόμη ένα ωραίο χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις και έχεις το μικρόβιο των εικαστικών μέσα σου, είναι η αναπαλαίωση επίπλων. Μια όμορφη πρόταση για την δημιουργία αυτή είναι να χρησιμοποιήσεις κιμωλίες. Εάν «φοβάσαι» ότι δε θα τα καταφέρεις, ή σου φαντάζει δύσκολο μπορείς να ξεκινήσεις με απλά αντικείμενα όπως κορνίζες και στη συνέχεια να επεκταθείς και σε μεγαλύτερα αντικείμενα. Είναι ένα χόμπι εντελώς ανέξοδο θα λέγαμε, που στο κάτω κάτω της γραφής αυτό που χρειάζεσαι είναι πολύχρωμες κιμωλίες και πινέλα για χειροτεχνίες.

3.Στενσιλ

Μια άλλη ενασχόληση, δημιουργική και αυτή είναι η τεχνική στένσιλ. Στένσιλ στα ελληνικά σημαίνει διάτρητο. Η διαδικασία είναι απλή. Παίρνεις το στενσιλ που σου αρέσει, το τοποθετείς πάνω στο αντικείμενο και αρχίζεις να βάφεις. Είναι μια τεχνική που μπορείς να την κάνεις συνδυαστικά με τις πιο πάνω τεχνικές.

4.Κατασκευές diy με ραπτική

Το χόμπι το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις είναι η ραπτική. Δε χρειάζονται ιδικές γνώσεις. Χρειάζεται όμως αυτοσυγκέντρωση και υπομονή. Μπορείς να φτιάξεις diy κρεμαστές κατασκευές με υλικά όπως ύφασμα και τσόχα, γιρλάντες και οτιδήποτε άλλες κατασκευές μπορείς να φανταστείς. Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι κλωστή, βελόνι, βαμβάκι, υφάσματα, ίσως και έναν οδηγό για να τον αποτυπώσεις πάνω στο ύφασμα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!