Auto & Moto

Ταξίδι με μοτοσικλέτα: 3 περιπέτειες με μοναδικούς προορισμούς του κόσμου

Συντάκτης  | 

Το ταξίδι και οι περιοδείες με μοτοσικλέτα είναι από τους πιο απελευθερωτικούς τρόπους για να εξερευνήσει κάποιος τον κόσμο. Ένας μοναχικός ταξιδιώτης, μια παρέα και μια γυναίκα, μας λένε τις ιστορίες, τις δυσκολίες και τις εμπειρίες τους!

Στο ταξίδι με μοτοσικλέτα ο κόσμος απλώνετε μπροστά μας και μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Η αίσθηση ελευθερίας είναι μοναδική και οι εμπειρίες ανεκτίμητες. Μπορεί να είναι «επικίνδυνα» ταξίδια, αλλά είναι αυτά με τον πιο ελεύθερο, ανεξάρτητο και παράλληλα “διασκεδαστικό” χαρακτήρα!

Παρακάτω σας έχουμε τρεις ταινίες/ντοκιμαντέρ που θα σας κάνουν να ταξιδέψετε μαζί τους. Και ποιος ξέρει; Ίσως σας δώσουν και το έναυσμα να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις σας και να ξεκινήσετε την δική σας περιπέτεια. Εντός ή και εκτός Ελλάδος!

“Somewhere else tomorrow”

Ο Daniel Rintz είχε ένα όνειρο στη ζωή του. Να ταξιδέψει στον κόσμο με μια μοτοσικλέτα. Δεν περίμενε να εξοικονομήσει χρήματα για να ξεκινήσει το ταξίδι. Ξεκίνησε, και στην πορεία έβγαλε και χρήματα μέσα από τα ταξίδια του.

Οδηγώντας μια BMW R80, με συνοδοιπόρο έναν καλό του φίλο,  κατευθύνθηκαν προς την Αυστραλία. Χωρίς δεκάρα στις τσέπες τους. Στην πορεία εργάζονται για να  πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι μια απλή ιστορία ταξιδιού μοτοσικλέτας συγκριτικά με άλλες. Η διαφορά είναι ότι ο Daniel Rintz είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος και δημιουργός ταινιών. Μέσα από τα ταξίδια του ξετυλίγεται το ταλέντο του.

Το ντοκιμαντέρ έχει αξιόλογες εικόνες και εκπληκτικά τοπία. Μερικές σκηνές μάλιστα, προκαλούν την αγωνία του θεατή για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια.

“Mondo Enduro”

Το 1995 και 1996, μια παρέα από έμπειρους μοτοσικλετιστές που κάνουν μεγάλες αποστάσεις, αποφασίζουν να ταξιδέψουν. Στόχος τους είναι να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε 12 μήνες. Πάρα πολλά χιλιόμετρα, με αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Η διαδρομή τους περιλάμβανε και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου…

Ξεκίνησαν από το Λονδίνο, μέσω της Κεντρικής Ασίας, του Καζακστάν και της Σιβηρίας.  Προχώρησαν από την Αλάσκα στη Χιλή, και τέλος από το Κέιπ Τάουν μέσω της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής πίσω στο Λονδίνο.

Αντιμετώπισαν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα σε ένα τμήμα στη Σιβηρία όπου δεν υπήρχαν σχεδιασμένοι δρόμοι.

Οι μεγάλες ποσότητες λάσπης έκαναν τους δρόμους αδιαπέραστους, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν διαφορετικό τρόπο μετακίνησης.

60.000 χιλιόμετρα ανά τον κόσμο

Για το τέλος σας έχουμε κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά ο αναβάτης του ντοκιμαντέρ είναι μια γυναίκα. Η Νόραλι που έχει πάθος με τα ταξίδια ανά τον κόσμο επάνω σε μοτοσικλέτα.

Μας δείχνει την δική της εμπειρία και τα δικά της ταξίδια. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσα από 60.000 χιλιόμετρα ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τα πιο αξιομνημόνευτα, κατά την ίδια, γεγονότα.  Επάνω σε μια Royal Enfield Himalayan ‘Dhanno’, οδηγεί σόλο σε όλο τον κόσμο!

Το ταξίδι της προς την Αλάσκα σταμάτησε απότομα το 2020 λόγω της πανδημίας. Αλλά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με τα πιο αξιομνημόνευτα γεγονότα των 60.000 χιλιομέτρων που διένυσε.

Αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι ευγενικοί και ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν, σε όλο τον κόσμο. Χώρες γεμάτες φιλία, ειρήνη και αγάπη.

Καθίστε άνετα και παρακολουθήστε τις εμπειρίες της και αυτά που έζησε, ξεκινώντας από την Ινδία.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!