Διακόσμηση

In vs Οut: Τάσεις στην διακόσμηση που επικρατούν το 2021

Συντάκτης  | 

Ποιες τάσεις στη διακόσμηση είναι in και ποιες από τις υπάρχουσες είναι out το 2021;  Μέσα από κάποιους κορυφαίους διακοσμητές της Αμερικής, είδαμε τέσσερα από τα βασικά trends του 2021.

Γενικά για τη διακόσμηση το 2021, παρατηρήσαμε μια… λαχτάρα για τα ήρεμα, σκοτεινά και γκλαμουράτα δωμάτια και αντικείμενα. Οι χώροι αποθήκευσης και οι ντουλάπες επιβάλλονται να είναι καλυμμένα, προσφέροντας στους χώρους μια καθαρή, minimal όψη. Τα μπάνια αποκτούν πιο ανάλαφρη και φυσική νότα. Σε φέρνουν κοντά στη φύση, τα τρεχούμενα νερά και την γαλήνη. Διάφορα στοιχεία όπως οι νιπτήρες και οι  βρύσες αλλάζουν, στολίζοντας χώρος όπως η κουζίνα.

Όπως τονίζουν πολλοί σχεδιαστές, το 2021 εμφανίζετε μια ανοδική πορεία στην εσωτερική διακόσμηση, εξαιτίας της καραντίνας του 2020. «Η περασμένη χρονιά ανάγκασε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να αξιολογήσουν τον τρόπο που ζούσαν στα σπίτια τους έως τώρα. Εστίασαν στο τι τους κάνει να νιώθουν καλύτερα μέσα στον χώρο τους».Αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον είναι το συναίσθημα της θαλπωρής και της άνεσης.Τα πλούσια, σκούρα χρώματα αντικαθιστούν το ψυχρό λευκό της σύγχρονης διακόσμησης.Τα γήινα, λιτά υλικά, παραγκωνίζουν τα λαμπερά και έντονα λακαρισμένα φινιρίσματα και τα γυαλιστερά υφάσματα.Οι designers επανεμφάνισαν το ύφασμα «nubby bouclé» και τις ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, όπως αυτό της καρυδιάς. Αυτό που τόνισαν είναι πως “Αυτά τα υλικά καλύπτουν την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα «κουκούλι» στο σπίτι μας. Έτσι, ώστε όταν κλείσει κάποιος το laptop ή τον υπολογιστή του στο σπίτι και χαμηλώσει τα φώτα, να φεύγει από το… ’’γραφείο’’ του»Δείτε τα στιλ διακόσμησης που οι ειδικοί θεωρούν πως έχει λήξει πλέον η ημερομηνία τους. Αλλά και τις τάσεις που θα τα αντικαταστήσουν το 2021.

1. Μπάνιο

OUT: Τα μπάνια που μοιάζουν με εργαστήριο

Περνάμε πολύ χρόνο στο μπάνιο και το κρύο, λευκό γυαλιστερό μάρμαρο φαντάζει νοσοκομείου. Έχει χάσει την γοητεία του και τα μπάνια γίνονται πιο λιτά, φυσικά και ζεστά.

IN: Μπάνια με ντούζ σε στυλ Open-Air

Το μπάνιο σχεδιάζετε με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται πως βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. Έτσι, νοιώθεις σαν να μπαίνεις σε έναν διαφορετικό κόσμο και ένα εξωτικό νησί.

2. Υφάσματα

OUT: Τα γυαλιστερά και φανταχτερά υφάσματα

Αυτά τα υφάσματα δίνουν μια αίσθηση που δεν προτιμάται πλέον αυτές τις μέρες.

IN: Υφάσματα με φυσικές και ζεστές υφές

Υπάρχει έλξη σε υφάσματα που αγγίζονται ευχάριστα, όπως βελούδο, μοχέρ και απαλή  γούνα. Η γούνα υπάρχει παντού. Προφανώς, καθώς δεν έχουμε πουθενά να πάμε με τα γούνινα παλτό μας τώρα τον χειμώνα, το look τους μεταφέρθηκε στους καναπέδες.

3. Κουζίνα

OUT: Τα χαοτικά ανοιχτά ράφια

Τα εκτεθειμένα “ανοιχτά” ράφια ήταν μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια και στις φωτογραφίες των περιοδικών έδειχναν υπέροχα. Οι κοινοί άνθρωποι όμως βασανιζόταν με αυτή την τάση της… «αποδομημένης κουζίνας». Καθώς καθημερινά πάσχιζαν να διατηρήσουν τα αντικείμενα που υπήρχαν επάνω καθαρά και να δείχνουν οργανωμένα και όμορφα.

IN: Καθαροί και κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι

Τα ντουλάπια πιάνουν το μεγαλύτερο μέρος σε μια κουζίνα. Η καθαρή minimal όψη είναι περισσότερο από ποτέ στα top της. Σε ντουλάπια και συρτάρια προτείνονται κρυφοί μηχανισμοί ανοίγματος ή πιάσιμο κάτω μέρος. Το αποτέλεσμα είναι μια σαφώς πιο τακτοποιημένη κουζίνα που εστιάζει στην ομορφιά των επιφανειών.

4. Βρύσες και πρόσθετα στοιχεία

OUT: Βρύσες και στοιχεία που είναι κοινότυπα

Το λευκό είναι αδιάφορο και οι τάσεις της βιομηχανίας για το country look έχουν αρχίσει να χάνονται. Το λευκό χρώμα είναι μονοδιάστατο και η παρουσία του πλέον θεωρείτε κοινότυπη και περιττή.

IN: Βρύσες με ιδιαίτερο design

Το μαύρο είναι ένα τολμηρό και έντονο χρώμα που προσελκύει αμέσως το μάτι. Εάν και χρειάζεται αρκετή προσοχή στην ποιότητά, είναι ένα από τα κομμάτια που ζωντανεύουν τον χώρο της κουζίνας.

 
 
 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!