Λαχανικά & Όσπρια
Ταμπουλέ με πλιγούρι
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. πλιγούρι
• Τομάτες ψιλοκομμένες
• Αγγουράκι ψιλοκομμένο
• Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο (½ ματσάκι)
• Δυόσμο ψιλοκομμένο (½ ματσάκι)
• Ελαιόλαδο • Χυμό λεμονιού
• Αλάτι
• Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 30 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.