Ομορφιά

4 συνήθειες περιποίησης που «υιοθετήσαμε» στην καραντίνα

Συντάκτης  | 

Οι συνήθειες περιποίησης εν καιρό covid-19 είναι κάποια πράγματα που πρέπει να διαρκέσουν και έπειτα. Αυτή η νόσος δείχνει να μας  “ταλαιπωρήσει” αρκετά. Αυτός είναι και ο λόγος που καλούμαστε να μείνουμε σε καραντίνα για πολύ μεγάλο (και άγνωστο) χρονικό διάστημα…

Ας υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες περιποίησης που αποκτήσαμε και ας προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά στοιχεία της κατάστασης.

Η πανδημία αυτή είναι μια νόσος διαφορετική από τις άλλες. Κανείς από εμάς δεν την περίμενε και κανένας επιστήμονας δεν γνωρίζει ακόμη πως μπορούμε να προφυλαχθούμε. Όλο αυτό το διάστημα που παραμένουμε σε καραντίνα κατ’ οίκον, προσπαθούμε μεταξύ άλλων να τα “βρούμε” με τον εαυτό μας και να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτόν.

Είναι ίσος μια πολύ καλή ευκαιρία, καθώς οι περισσότεροι από εμάς στην συνηθισμένη καθημερινότητα δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο για τον εαυτό μας.

Η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι μας έκανε να σκεφτούμε πολλά, αλλά και να πράξουμε ακόμη περισσότερα. Ο χρόνος αυξήθηκε και πολλές γυναίκες αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν στην προσωπική φροντίδα και περιποίηση.

Η καραντίνα μας έδωσε την δυνατότητα για ανανέωση. Μην αράζεις λοιπόν στον καναπέ όλη μέρα, εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο και φρόντισε το δέρμα και τα το σώμα σου!

Μερικές καλές συνήθειες που αποκτήσαμε από την καραντίνα:

1. Δεν βαφόμαστε σχεδόν καθόλου

Όλες αυτές οι μέρες έχουν περάσει χωρίς να βαφτούμε σχεδόν καθόλου. Και λέω σχεδόν καθόλου γιατί πιστεύω πως είμαστε πολλές, που ενώ θέλουμε να πάμε στο σουπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο όλο και κάποιο concealer και κραγιόν θα φορέσουμε. Δε μας αρέσει να βγαίνουμε και εντελώς άβαφες…

2. Έχουμε καθαρίσει όλα τα πινέλα και γενικότερα τα προϊόντα ομορφιάς

Όλες γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας χρειάζονται κι αυτά φροντίδα διότι αποθηκεύουν πολλά μικρόβια με αποτέλεσμα να γεμίζουμε ανεπιθύμητα σπυράκια.  Η περίοδος της καραντίνας μας δίνει τον χρόνο που χρειαζόμαστε να καθαρίσουμε όλα τα πινέλα και γενικότερα τα προϊόντα ομορφιάς μας. Αν δεν το έχεις κάνει, ήρθε η ώρα να το βάλεις στο πρόγραμμά σου!

3. Ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Το δέρμα μας χρειάζεται επίσης φροντίδα για να παραμείνει αψεγάδιαστο και νεανικό. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να εντάξουμε στην ρουτίνα μας την περιποίησή του. Αγοράζουμε τα κατάλληλα προϊόντα που χρειάζεται η επιδερμίδα μας ή φτιάχνουμε diy μάσκες ομορφιάς με απλά φυσικά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και ξανακερδίζουμε την χαμένη λάμψη της. Δεν παραλείπουμε την ενυδατική μας και το αντηλιακό μας!

4. Κάνουμε μπάνιο με τις ώρες

Κατά την περίοδο της παραμονής μας στο σπίτι μια άλλη συνήθεια ομορφιάς που υιοθετήσαμε είναι να κάνουμε μπάνιο με τις ώρες (καθώς υπάρχει άπλετος χρόνος). Αυτό, όχι για να χαλαρώσουμε από μια κουραστική μέρα, αλλά για να το απολαύσουμε και να περιποιηθούμε περισσότερο το σώμα και τα μαλλιά μας. Βάζουμε λαδάκια για αναδόμηση της τρίχας, αφήνουμε περισσότερη ώρα μάσκες και conditioner, και φυσικά δε τα στεγνώνουμε αμέσως με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί η τρίχα.

Αυτές τις απλές συνήθειες ομορφιάς θα ήταν πολύ καλό να τις διατηρήσουμε και να μας γίνουν συνήθεια και για μετά την άρση των μέτρων..!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!