Κινηματογράφος & Βιβλίο

Στο διαδίκτυο το 10ο IMΜF: Δωρεάν ελληνικές και ξένες ταινίες

Συντάκτης  | 
10ο IMΜF

Φωτογραφία: shutterstock

Στο διαδίκτυο το 10ο IMΜF με δωρεάν ελληνικές και ξένες ταινίες. Πώς θα ψηφίσεις την αγαπημένη σου!

Το 10ο επετειακό κινηματογραφικό IMMF μπορεί να μην έχει πυροτεχνήματα αλλά από 26-29 Νοεμβρίου θα βρεθεί με συνέπεια, όπως κάθε χρόνο, δίπλα στο κοινό του διαδικτυακά.

Σε συνεργασία με την Ψηφιακή Πλατφόρμα του FESTHOME, θα έχουμε όλοι δωρεάν την ευκαιρία να απολαύσουμε τόσο το διαγωνιστικό μέρος του φετινού φεστιβάλ IMΜF που αποτελείται από 15 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, όσο και το Διεθνές που θα προβάλλει επιλεγμένες ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους. Όλες με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Δείτε τις ταινίες ΕΔΩ.

Παράλληλα για ακόμη μια χρονιά το κοινό θα κληθεί με την ψήφο του να επιλέξει την φετινή αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους.

«Το φετινό φεστιβάλ είναι μια τελείως ξεχωριστή διαδικασία για εμάς, αναφέρει ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Σίμος Κυπαρισσόπουλος. «Από τη μία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί φέτος κλείνουμε 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας, από την άλλη προφανώς λυπημένοι που δεν μπορούμε να βρεθούμε με φυσική παρουσία κοντά στο κοινό μας, παρόλο που, παραδόξως, όλη αυτή η συγκυρία λόγω της ιδιαιτερότητας του Microμ δεν μας απομακρύνει τελείως από το αρχικό στόχο που είχαμε ήδη θέσει από το 2012 και δεν είναι άλλος από το να «συνδέσουμε» όλη την Ελλάδα ζωντανά.

Με τον τρόπο αυτόν πιστέψαμε ότι θα αυξήσουμε το κοινό της Ελληνικής ταινίας μικρού μήκους και θα δώσουμε στους νέους Έλληνες δημιουργός ένα βήμα για να επικοινωνήσουν το έργο τους ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη πόλη διευρύνοντας το κοινό τους. Μετά από δέκα χρόνια νομίζω ότι αυτό ήταν κάτι που το πετύχαμε. Έχοντας φιλοξενηθεί, μέχρι σήμερα, σε 3 ηπείρους, 6 χώρες, 21 πόλεις, 56 αίθουσες (μέγιστος αριθμός σύνδεσης 15 πόλεων) δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έκφραση « to a cinema near you..» στο Micro μ βρίσκει μια νέα διάσταση.

Φέτος λοιπόν, με την βοήθεια της τεχνολογίας οποιοσδήποτε βρίσκεται στην Ελλάδα μεταξύ 26 και 29 Νοεμβρίου και έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορεί εύκολα από την προσωπική του οθόνη να μετέχει τόσο στην θέαση των ταινιών όσο και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της φετινής «αγαπημένης ταινίας» του Micro μ.

Στον αντίποδα όμως, ως κινηματογραφικό φεστιβάλ που θεωρούμε ότι η κινηματογραφική μέθεξη είναι κάτι που δεν μπορεί κανένας να βιώσει έξω από μια κινηματογραφική αίθουσα είμαστε πολύ προβληματισμένοι γιατί φέτος εξαιτίας των συνθηκών είμαστε υποχρεωμένοι να στερηθούμε την μαγεία του Σινεμά. Δεν ήμαστε όμως διατεθειμένοι να στερηθούμε και την αγάπη του κοινού που δέκα χρονιά τώρα μας έχει αγκαλιάσει, ούτε φυσικά να απογοητεύσουμε τους Έλληνες κινηματογραφιστές που με πολύ δύσκολες συνθήκες ετοίμασαν και μας εμπιστευτήκαν για μια ακόμη χρόνια αξιόλογες δημιουργίες.

Με γιορτινή λοιπόν διάθεση η επετειακή δέκατη διοργάνωση του Micro μ. θα δώσει στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν τόσο το διαγωνιστικό όσο και το διεθνές μέρος. Παράλληλα θα είναι το βήμα για να δηλώσουμε ότι το ΣΙΝΕΜΑ θα μείνει «ζωντανό». Και μία ευχή…. Και του χρόνου στις αίθουσες» καταλήγει ο Σίμος Κυπαρισσόπουλος.

 

«Έτσι λοιπόν, με πολλή χαρά όπως κάθε χρόνο- αλλά και λίγη παραπάνω καθώς φέτος συμπληρώνουμε 10 χρόνια στη μεγάλη οθόνη – σας περιμένουμε να γιορτάσουμε «ζωντανά» τη ζωή και τον πολιτισμό απ’ άκρη σε άκρη της χώρας και μέχρι όπου μας ταξιδέψει για άλλη μια χρονιά, η μεγαλύτερη ψηφιακή αίθουσα που έχουμε μέχρι σήμερα στήσει» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Πληροφορίες σχετικά με την ακριβή διαδικασία της Online παρακολούθησης ΕΔΩ.

Πηγή: iefimerida.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!