Γλυκά & Παγωτά
Σπιτικό Παγωτό Καραμέλα: Πανεύκολο, μόνο με 2 υλικά
Αυτό το πανεύκολο σπιτικό παγωτό καραμέλα θα τους ξετρελάνει όλους και κυρίως τους λάτρεις της καραμέλας βέβαια!
Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό καραμέλα σας έχω σε αυτή τη συνταγή! Για μπορείτε να το φτιάχνετε οποιαδήποτε στιγμή και οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Είναι τέλειο και για επιδόρπιο σε ένα σπιτικό χειμερινό γεύμα…!
Πως θα φτιάξετε το Παγωτό Καραμέλα;
Υλικά
400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
397 γρ (1 συσκευασία) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα -Dulce de leche-
Προαιρετικά
Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει στην συνταγή και κομμάτια μπισκότο ή να σερβίρει το παγωτό με σάλτσα καραμέλας!
* Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή, τοποθετούμε στην κατάψυξη την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό μας. Την φόρμα την θέλουμε παγωμένη…
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αρχικά το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος. Έτσι το μείγμα θα μας γίνει πιο αφράτο και μαλακό.
2) Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε καλά σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σφιχτή σαντιγί που θα κάνει κορυφές.
Από το μείγμα της καραμέλας κρατάμε σε ένα φλιτζανάκι μια κουταλιά για διακόσμηση.
3) Προσθέτουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στην σαντιγί και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για ακόμη 1 λεπτό. Μέχρι να ενσωματωθεί το υλικό και να έχουμε ένα ομογενοποιημένο λείο μείγμα.
4) Βάζουμε την κρέμα μας στην παγωμένη φόρμα.
5) Περιχύνουμε την καραμέλα που έχουμε κρατήσει κάνοντας σχέδια στην επιφάνεια του παγωτού.
6) Καλύπτουμε το παγωτό με διάφανη μεμβράνη!
7) Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη και την αφήνουμε για περίπου 6 ώρες. Ώστε να παγώσει, να σφίξει και να γίνει βελούδινο το παγωτό μας!
* Να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ μείνει το σπιτικό παγωτό καραμέλα στην κατάψυξη τόσο πιο παγωμένο και σκληρό θα είναι.
Οπότε, εάν το έχετε πολλές μέρες στην κατάψυξη, καλό θα είναι να το ξεπαγώνετε αρχικά για 4-5 λεπτά.
Έτσι, όταν θέλετε να το απολαμβάνεται να το βγάζεται λίγο πριν την χρήση του από την κατάψυξη.
Καλή απόλαυση!