Σχέσεις

Σχέση από απόσταση: SOS κανόνες επιβίωσης

Συντάκτης  | 

H κρίση, οι σπουδές, η π****** η ζωή, σας χώρισε! Ή απλά γνωριστήκατε εκεί που δεν το περιμένατε και η απόσταση αποτελεί από την αρχή βασικό-κομβικό σημείο στο δεσμό σας! Τι συμβαίνει όταν πρέπει να μάθετε να ξυπνάτε και να κοιμάστε χώρια; Πόσο μπορεί να αντέξει το καράβι, όταν για να πιάσετε στεριά, πρέπει να περάσουν ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες; Ας ξεκαθαρίσουμε την απόσταση: γιατί έχει σημασία ακόμα και το ένα χιλιόμετρο, δεδομένης της κατάστασης, ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας σου!

Απόσταση Κολιάτσου- Παγκράτι!
Θα πεις, τι είναι μερικά χιλιόμετρα στην ίδια πόλη! Αν είσαι μαθητής με χαρτζιλίκι μόνο για τσίχλες κι ο έρωτας κατοικεί σε περιοχή χωρίς μετρό ή απλά τα Μέσα δεν σας βοηθάνε με απεργίες, είναι μεγάλη η απόσταση, ακόμα και η τόσο μικρή χιλιομετρικά!
Αν πάλι, δεν είσαι φοιτητής, μαθητής και διαθέτεις μεταφορικό μέσο, σου το πάω το στοίχημα ότι τον πρώτο χρόνο θα κάνεις χαρωπά τη διαδρομή για τον έρωτα. Μετά σε θέλω, που η βενζίνη θα σου φαίνεται ακριβή και τα χιλιόμετρα πολλά, πόσο θα σε κάμψει η ρημάδα η απόσταση Γλυφάδα- Διόνυσος.

Απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα:
500 χιλιόμετρα μακριά αλλά ένα τρένο των 10 ευρώ κοντά, οι πόλεις μέσα στην ίδια χώρα, μπορούν να αφήσουν μια σχέση να ανθίσει τόσο σύντομα, όσο αρκούν οι 5 ώρες για να την αφήσουν χωρίς σωσίβιο και να την πνίξουν. Και μετά, θα τραγουδάς ”για Θεσσαλονίκη- Αθήνα, όλοι οι δρόμοι, γράφουν γύρνα!”
Ναι, 500, 200, 300 χιλιόμετρα δεν είναι πάρα πολλά αλλά ούτε και λίγα. Ειδικά, τις βραδιές εκείνες που θέλεις να τον σφίξεις τον γόη στην αγκαλιά σου και τα τηλεφωνήματα σε έχουν κουράσει.

Απόσταση: εγώ εδώ, εσύ στις 100 γωνιές του ορίζοντα!
Όταν έβλεπες τον Clooney στο ”Up in the air” δεν φανταζόσουν πως θα συναντούσες κι εσύ ένα αγόρι με γκρίζους κροτάφους που θα έκανε τα αεροδρόμια σπίτι του. Ταξίδια και μια έδρα μακριά από τη δικιά σου, τόσο μακρινή που πίνεις τον πικρό καφέ από την εσπρεσομηχανή (ίδια με του Clooney) και σκέφτεσαι πως έμπλεξες πάλι σε παλιοκατάσταση.
Ναι ναι, είναι ωραία να συναντιέσαι για Σ/Κ στις πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά στην πραγματική ζωή, τι ξέρεις για τον ταξιδιάρη αγαπημένο και ποιά ζωή αφήνεις στάσιμη στην πόλη που ΕΣΥ κατοικείς;

Τώρα ας ξεκαθαρίσουμε, την απόσταση με βάση έδρας!
Ξεκινήσαμε μαζί αλλά εσύ ή εκείνος μετανάστευσε: η ρημάδα η κρίση, εκείνο το μεταπτυχιακό, σας χώρισε. Και τώρα ο ένας είναι εδώ κι ο άλλος ζει, σπουδάζει ή ακόμα και εργάζεται μακριά.

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό: πόσο καιρό ήσασταν μαζί πριν την απόσταση; Όσο περισσότερο, τόσο πιο ολοκληρωμένο γνωρίζεις τον άλλο. Έπειτα, γιατί πήρες ή πήρε την απόφαση να φύγει; Όπως και να το κάνουμε, όταν παίρνεις την απόφαση να φύγεις, ο άλλος που μένει πίσω Α. Δεν θα καταλάβει απόλυτα την επιλογή σου, Β. Θα περιμένει πρόσκληση, Γ. Δεν σημαίνει και τόσα πολλά για σένα!

Τον γνώρισες και την επόμενη έπρεπε να φύγει: εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα αλλά έχουμε την κοινή βάση, την κοινή γλώσσα και την κοινή ιδιοσυγκρασία. Με λίγη προσπάθεια, με τόσα μέσα σύγχρονης επικοινωνίας, Skype, facebook, apps στα smartphones, δεν έχετε δικαιολογία. Αν σκεφτείς πως σε αλλοτινές εποχές, οι άνθρωποι μιλούσαν με γράμματα και κρατούσαν την φλόγα ζωντανή σε περιόδους πολέμου, φανταρικού, βεντέτας οικογενειών, οφείλεις να υπερασπιστείς έναν έρωτα από απόσταση όσο κι αν διαρκέσει!
Τον γνώρισες στις διακοπές, ζει σε άλλη χώρα και δεν μιλάει γρι ελληνικά (ή απλά ξέρει τα βασικά): τόσους άντρες έχει η πατρίδα σου, ερωτεύθηκες κι εσύ έναν έρωτα από άλλο ανέκδοτο. Εδώ, σίγουρα, οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά η γοητεία του ξενόφερτου πάντα άναβε φωτιές! Τα δύσκολα πράγματα, σε ανταμείβουν περισσότερο και ακόμα κι αν κατοικείτε σε άλλη ήπειρο, το μόνο που έχετε να παλέψετε είναι πιο θα κοιμάται και τι ώρα, με την αλλαγή ώρας!

Βασικοί κανόνες επιβίωσης:
Που θα βρεθούμε: προφανώς θα πρέπει να βρίσκεται στην έδρα εκείνου που διαθέτει ή μπορεί να εξασφαλίσει χώρο για να περνάτε ώρες μόνοι σας. Μπορεί εσύ να θέλεις να έρχεται εκείνος εδώ, αλλά το να τον συναντάς για καφεδάκια επειδή ζεις ακόμα στο πατρικό σου, δεν συμφέρει κανένα. Έχετε που έχετε να παλέψετε μια απόσταση, μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
Ποιος θα κάνει τα περισσότερα ταξίδια; Εδώ δεν χωρούν εγωισμοί. Σε μια σχέση από απόσταση πρέπει να είστε και οι δύο έτοιμοι να ταξιδέψετε, να φάτε τα αεροδρόμια, καράβια, λεωφορεία με το κουτάλι χωρίς γκρίνιες!
Πώς θα επικοινωνούμε; Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας. Η επικοινωνία είναι κλειδί για την επιτυχή εξέλιξη μιας σχέσης από απόσταση. Αν δουλεύετε πολλές ώρες, αν σπουδάζετε πολλές ώρες, θα πρέπει να βρείτε φόρμουλες για να μιλάτε (στο τηλέφωνο, με μηνύματα, με όποιο τρόπο μπορείτε, ακόμα και με ταχυδρομικό περιστέρι). Το skype είναι μια καλή επιλογή και διευκολύνει και το phone sex σε ήχο και εικόνα! Φυσικά, και το sms φλερτ και το facebook, αποτελούν καλές επιλογές!
Κάθε πότε θα βρισκόμαστε; Εδώ, πρέπει να ορίσετε εξαρχής, τον τρόπο που θα βρίσκεστε. Ο καιρός περνά γρήγορα κι αν δεν κλείνετε οργανωμένα εισιτήρια, θα περνάει ο χρόνος και η απόσταση θα μεγαλώνει! Σίγουρα, είναι πιο εύκολο να βρεθείτε, εφόσον κατοικείτε στην ίδια χώρα ή στην ίδια πόλη. Αλλά κι εκεί, οι αποστάσεις θα πρέπει να είναι στη μέση. Όχι, να πρέπει να βρεθείτε ανάμεσα αλλά αν πχ, εκείνος διαθέτει δικό του σπίτι, να φροντίσει να μην ταλαιπωρείσαι καθημερινά με τα Μέσα μεταφοράς αλλά να έρχεται να σε παίρνει ή να σε συνοδεύει σπίτι σου.
Θα υπάρξει κοινός τόπος, κοινή έδρα κάποτε; Όσο πιο δεδομένος είναι ο χρόνος της απόστασης, τόσο πιο εύκολα θα παλέψετε το διάστημα αυτό. Σίγουρα, αν πηγαίνετε στο άγνωστο χωρίς να ξέρετε πότε θα βρεθείτε σε κοινό τόπο διαμονής, θα πρέπει να παλέψετε πιο συχνά τις ανασφάλειες σας. Ένας χρόνος περνάει γρήγορα, τρία δυσκολότερα αλλά το αβέβαιο, πως περνάει; Άσε που εκεί ξεκινάει μια άλλη μεγάλη κουβέντα: ποιός θα κάνει το βήμα, ποιός θα αλλάξει τη ζωή του!

Τα κλειδιά:
Πίστη κι απιστία: σίγουρα, το φλερτ και οι καταστάσεις απιστίας είναι πιο εύκολες, όταν μάλιστα σκέφτεται πόσο μακριά είναι το άλλο σου μισό. Σε κάθε σχέση, ακόμα και σε αυτήν από απόσταση, πρέπει να είναι σαφής ή όχι η ύπαρξη μονογαμίας. Θα πεις, όσες δηλώσεις κι αν κάνουμε, αν θέλει ο άλλος να απατήσει, θα απατήσει. Τούτο βέβαια ισχύει σε κάθε σχέση, γιατί μπορεί να μένετε δίπλα, να σε νανουρίζει κι εκείνος να βγάζει τα μάτια του ολονυχτίς.
Παρεξηγήσεις: όταν είσαι μακριά του, όλο και κάποια παρεξήγηση μπορεί να δημιουργηθεί: με τα ωράρια, γιατί δεν μου απάντησες στο μήνυμα, γιατί αποκοιμήθηκες, γιατί δεν σε ακούω καλά. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να τα περιμένεις.
Έξοδα: μια σχέση από απόσταση είναι σίγουρο πως θα κοστίσει. Εισιτήρια, διαμονές, ταξίδια, ξενοδοχεία, φαγητά, πρέπει να αποτελούν από πριν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Φυσικά, όποιος έχει τη μεγαλύτερη οικονομική άνεση, μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο.
Ψευδαισθήσεις: η απόσταση έχει και τα αρνητικά της! Είναι πιθανό να πιστεύεις πως έχεις δεσμό με τον πιο τέλειο άνθρωπο και αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι να μην βλέπεις ή να μην βλέπει τα ελαττώματά σου μέσα στις 48 ώρες που βλέπετε. Όταν έχετε τόση λαχτάρα να βρεθείτε, είναι σίγουρο πως εξιδανικεύετε τη σχέση. Η εικόνα που έχετε ο ένας για τον άλλο μπορεί να είναι ωραιοποιημένη ενώ είναι πιθανό να έχετε συνηθίσει στην απόσταση κι αν βρεθείτε για καιρό μαζί, να μην λείψουν οι καυγάδες.
Προχωράμε πιο γρήγορα: όταν μιλάτε πολύ αλλά βρίσκεστε και ζείτε από κοντά λιγότερο, πιθανόν στα λόγια ο δεσμός να τρέχει πιο γρήγορα σε σχέση με την πραγματικότητα. Προσέξτε την παγίδα και μην μπαίνετε σε συζητήσεις για γάμους και πανηγύρια. Για να μην μπερδεύεστε, μετρήστε τις μέρες που είστε μαζί -Από κοντά!
Εμπειρία στις σχέσεις από απόσταση: σίγουρα, αν κάποιος από τους δυο σας έχει μεγαλύτερη εμπειρία στις σχέσεις από απόσταση, μπορεί να παίξει το παιχνίδι αυτό καλύτερα. Αν, είτε εσύ, είτε εκείνος, έχετε μάθει να κάνετε σχέσεις μόνο από απόσταση και όταν αυτές έρχονται κοντά, ναυαγούν, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό σημάδι.
Να το κάνω το βήμα; Για να κάνεις ή να κάνει το βήμα να βρεθείτε σε κοινό τόπο, πρέπει να είστε και οι δύο σίγουροι και για τα αισθήματά σας και για το τι θυσιάζετε. Όσο έχετε το δεσμό από μακριά, η ζωή συνεχίζεται στον τόπο που κατοικείτε.
• Είσαι σίγουρη πως θες να τα παρατήσεις όλα για έναν έρωτα; Αν πάλι, νιώθεις πως θυσιάζεσαι, μην ρίξεις την ευθύνη στον άλλο, εφόσον το από κοντά δεν σας βγει τελικά.
•Έπειτα, μην πάρεις την ευθύνη για μια τόσο μεγάλη αλλαγή ζωής, αν δεν στο ζητήσει ο άλλος. Το ότι παίρνεις ένα τέτοιο ρίσκο, δεν πρέπει να του χρεωθεί!
• Αν πάλι, θέλει να κάνεις το βήμα, να είσαι σίγουρη ότι το κάνεις για εκείνον και να μην βρίσκεις δικαιολογίες τύπου: πάντα ήθελα να ταξιδέψω, πάντα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό, για να δικαιολογήσεις την μεγάλη αυτή κίνησή σου.
Αφιερωμένο στις πονεμένες σχέσεις από απόσταση! Γιατί όταν θέλεις, όλα γίνονται!

Πηγή: www.womanonly.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *