Γλυκά & Παγωτά
Σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα (+ video)
Αυτά τα σοκολατάκια που είναι γεμιστά με καραμέλα θα σας ξετρελάνουν και θα τα λατρέψετε!
Αυτή η συνταγή για σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα θα θέλετε να την κάνετε συνέχεια! Είναι εύκολη και ιδανική για όλους όσους αγαπούν την καραμέλα και την salted caramel (αλατισμένη καραμέλα)! Δοκιμάστε τα και δεν θα τα αλλάζετε με τίποτα
Από τον Γιάννο Βαλιάνο
Υλικά
Για τη βάση
80 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
200 γρ. κέικ βανίλια ή πορτοκάλι
200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο για την γέμιση
Για την επικάλυψη
150 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
15 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τριβουμε το κέικ για να γίνει ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα 80 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και ξεκινάμε να το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Δεν θέλουμε να είναι μεγάλα γιατί θα βάλουμε μέσα και την καραμέλα και θα φουσκώσουν.
- Γεμίζουμε τα σοκολατάκια με καραμέλα στο κέντρο (ένα-ένα) χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Τα αφήνουμε πάλι μέσα στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσουν και να σφίξουν τα σοκολατάκια.
- Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρι την λευκή κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας σε ένα μικρό σκεύος/μπολ. Έτσι θα μπορέσουμε να βουτήξουμε πιο εύκολα τα σοκολατάκια.
- Ξεκινάμε να βουτάμε στη σοκολάτα τις μπαλίτσες καραμέλας. Βοηθάμε με δυο πιρούνια ώστε να στραγγίζουν και τις ακουμπάμε επάνω σε μια σχάρα.
- Διακοσμούμε -εάν θέλουμε- με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Αφήνουμε τα σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα μας στο ψυγείο για να παγώσουν και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!