Τρικαλινή Παράδοση
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό

Σεξ

Σεξουαλική πρόθεση στο ραντεβού, πώς το ερμηνεύουν άνδρες και γυναίκες

Συντάκτης  | 

ΖευγάριΠώς ερμηνεύουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες τη σεξουαλική πρόθεση στα ραντεβού;

Υπάρχει αντίθεση στις απαντήσεις τους όπως πολλοί πιστεύουν ή όχι;

Έχεις βγει το πρώτο ραντεβού με κάποιον που σε ενδιαφέρει πολύ και εκείνος είναι αρκετά διαχυτικός αλλά εσύ δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει. Πιστεύεις ότι θέλει μόνo sex από εσένα επειδή σου κάνει τόσα κοπλιμέντα ή γιατί προσπαθεί να σε φιλήσει με πάθος, ή μήπως είσαι υπερβολική;

Σε έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Personality and Social Psychology” όπου συμμετείχαν εκατοντάδες συμμετέχοντες, οι ψυχολόγοι ερευνητές σκιαγραφούν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες ερμηνεύουν τις ίδιες συμπεριφορές στα ραντεβού.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πως θα έδειχναν τη σεξουαλική τους πρόθεση σε ένα ραντεβού και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να εκτιμήσουν την πρόθεση του αντίθετου φύλου, αν είχαν ενεργήσει με τους ίδιους τρόπους όπως εκείνοι. Οι αξιολογήσεις των γυναικών για τη δική τους σεξουαλική πρόθεση ήταν κατά 23% χαμηλότερες από τις μέσες εκτιμήσεις των γυναικών για την πρόθεση των γυναικών με βάση τις ίδιες συμπεριφορές και τα σχόλια!

Έπειτα οι ερευνητές ανέστρεψαν τη σειρά των ερωτήσεων για μία άλλη ομάδα συμμετεχόντων: τους ζήτησαν να εκτιμήσουν πρώτα τις σεξουαλικές προθέσεις των άλλων ανθρώπων με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο συμπεριφορών και έπειτα να αναφέρουν τις δικές τους προθέσεις βασισμένες στις ίδιες συμπεριφορές. Στην περίπτωση αυτή οι γυναίκες παρείχαν υψηλότερες αξιολογήσεις για τη δική τους σεξουαλική πρόθεση, επειδή απαντούσαν τώρα πιο ειλικρινά. Αυτό μείωσε το χάσμα μεταξύ της δικής τους και της ανδρικής προοπτικής για τις προθέσεις τους, στο 8%!

Τι γίνεται με τους άνδρες;
Στην τυποποιημένη ακολουθία ερωτήσεων έδειξε ότι οι άνδρες δεν υπερεκτιμούν τις γυναικείες προθέσεις, αλλά στην αναστροφή της ερώτησης, το χάσμα μειώθηκε, υποδηλώνοντας ότι οποιαδήποτε γυναικεία υπερεκτίμηση των προθέσεων των ανδρών οφείλεται εξ ολοκλήρου στους άνδρες που δεν αναφέρουν τις σεξουαλικές τους προθέσεις.

Οι ψυχολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι παραμένει ένα σημαντικό χάσμα στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες και οι άνδρες ερμηνεύουν τις σεξουαλικές προθέσεις στα ραντεβού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβληματικές παρεξηγήσεις μεταξύ των προθέσεων των ανθρώπων που βγαίνουν ραντεβού και που επιθυμούν πραγματικά να κάνουν sex.

Έρευνα: Decomposing the Cross-Sex Misprediction Bias of Dating Behaviors: Do Men Overestimate or Women Underreport Their Sexual Intentions?

Design Magazine Team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.