Σαλάτες & Ορεκτικά
Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι, Φέτα και Ρόδια
Οι αρχαίες συνταγές είναι ιδιαίτερες και απόλυτα υγιεινές.
Δοκιμάστε τις και απολαύστε τις γεύσεις που προτιμούσαν αιώνες πριν την gourmet κουζίνα!
Υλικά (για 4 άτομα)
• 1 φλιτζ. πλιγούρι
• 1 ρόδι ώριμο
• 1 κ. σούπας καρύδια • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1/8 ματσάκι άνηθο
• 70 γρ. τυρί φέτα
Ντρέσινγκ
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας πετιμέζι
• 2 κ. σούπας χυμό ροδιού
• αλάτι χοντρό
• πιπέρι φρέσκο
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με 2 φλιτζάνια νερό, να μουλιάσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρούμε τυχόν επιπλέοντα αντικείμενα (λεπτά ξυλάκια, φλοιούς, πετραδάκια κ.λπ.). Στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε το ρόδι στη μέση. Από το ένα μισό αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Από το άλλο μισό παίρνουμε μόνο το χυμό (απλά το στύβουμε στο λεμονοστύφτη).
Σπάμε τα καρύδια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Τα ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους του ροδιού, τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός όλα τα υλικά του μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο πλιγούρι το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδια και ρόδια για ωραία παρουσίαση.
Καλή σας όρεξη…
Πηγή: the food project