Σαλάτες & Ορεκτικά
Σαλάτα «Arugula» με ρόκα και vinaigrette πορτοκαλιού
Η σαλάτα «Arugula» με ρόκα, φασόλια, πορτοκάλι και vinaigrette πορτοκαλιού, έχει μια ιδιαίτερη και δροσερή γεύση. Μπορούμε να την απολαύσουμε ως συνοδευτικό ή σαν κυρίως πιάτο για ένα βραδινό γεύμα.
Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με εύκολη εκτέλεση!
Για 4 άτομα | Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά
Υλικά
• 3 φλιτζάνια ρόκα
• 1 πορτοκάλι καθαρισμένο. ½ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φιλέτα, ½ στυμμένο (τον χυμό του)
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε τετράγωνες φέτες.
• 2 φλιτζάνια ξερά άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα.
• 2 μερίδες τυρί mozzarella
• 150 – 200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετική, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γάλα)
• ¼ φλιτζάνι + 1 κουτάλι σουπ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη vinaigrette
Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση. Μέσα σε ένα μπολ στύψτε το χυμό του ½ και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε σιγά-σιγά το ¼ ελαιόλαδο ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
Για το μίγμα τυριού
Ρίξτε μέσα στο multi τις 2 μερίδες της mozzarella και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο κρεμώδη μείγμα.
• Ξεφλουδίστε το υπόλοιπο ½ του πορτοκαλιού, καθαρίστε καλά όλες τις μεμβράνες του και κρατήστε καθαρό σε φιλέτα το σώμα. Κρατήστε το στην άκρη.
• Βράστε τα φασόλια, στραγγίστε τα και αφήστε τα στη άκρη.
• Σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας σε μεσαία φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε έως ότου να ροδίσουν και οι δύο πλευρές τους. Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ρίξτε σε ένα μεγάλο σκεύος τη ρόκα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, τα φασόλια και τα κρεμμύδια. Περιχύστε τα με τη vinaigrette. Ανακατέψτε καλά.
Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώστε τη σαλάτα της ρόκας και προσθέστε στις άκρες το μίγμα του τυριού. Ρίξτε από πάνω λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι (εάν επιθυμείτε) και σερβίρετε.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε κρουτόνς, ξηρούς καρπούς και ρόδι!