Σχέσεις

Πώς θα βγεις πιο δυνατός μετά από έναν χωρισμό

Συντάκτης  | 

χωρισμό

Οι τρόποι που θα κάνουν το μυαλό σου να στροφάρει διαφορετικά και να δει πιο πολύ τα θετικά που ζήσατε, μετά τον χωρισμό.

Μόλις χώρισες. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Αυτή τη στιγμή στον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Άρα δεν σου έτυχε κάτι που δε συμβαίνει στους άλλους, ούτε είναι κάτι που δε θα σου ξανασυμβεί. Είναι λογικό να πέφτεις στα πατώματα, να μην τρως, να χάσεις τους φίλους σου και να συμπεριφέρεσαι λες και ήρθε το τέλος του κόσμου, μετά τον χωρισμό.

Αλλά. ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Υπάρχουν και καλά νέα. Και σε αυτά θέλουμε να επικεντρωθείς. Και πίστεψέ μας υπάρχουν τρόποι για να αποβάλεις τις αρνητικές σκέψεις κάνει το μυαλό σου και δε σε αφήνει να δεις την πραγματική σκοπιά των πραγμάτων.

Στις γραμμές που ακολουθούν θα ανακαλύψεις κάποιες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα restart.

Κράτα τις ωραίες στιγμές μετά τον χωρισμό

Ζούμε σε μια κοινωνία που μετά βίας μας αφήνει να χαλαρώσουμε. Γκλιν, γκλιν τα notifications στο smartphone, οι έντονοι ρυθμοί ζωής και το άγχος της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε πολύ κόσμο να εστιάσει στα μικρά και σημαντικά.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι περνάς όμορφα φρόντισε να αποτυπώνεις καλά στο μυαλό σου τη στιγμή. Να συγκρατείς εικόνες, αρώματα και γεύσεις. Όσο πιο πολύ το κάνεις αυτό τόσο οι νευρώνες του εγκεφάλου σου θα αντιλαμβάνονται ένα καινούργιο γεγονός με θετική ματιά. Είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Και δεν ισχύει μόνο για τα προσωπικά σου, φυσικά.

Έχε ευγνωμοσύνη

Ας ξεκινήσουμε με μια κλισεδούρα με νόημα. «Ο νόμος της έλξης λέει πως όταν σκέφτεσαι θετικά πράγματα, θετικά θα σου συμβούν και φυσικά ισχύει το αντίστροφο». Η ευγνωμοσύνη, λοιπόν, είναι μια αρχή που θα σε βοηθήσει στη ζωή σου και πάντα θα σε ανταμείβει. Να είσαι ευγνώμων όχι μόνο για τα μεγάλα πράγματα που σου έρχονται ή αυτά που θεωρείς σημαντικά αλλά και για όσα θεωρείς δεδομένα. Η υγεία των δικών σου και η δική σου, η δουλειά που έχεις, οι φίλοι σου και όλα τα απίθανα που έχεις ζήσει μέχρι τώρα. Κάτσε και σκέψου πόσα καλά έχεις. Ακόμη, λοιπόν, αν σε χώρισε εκείνη που αγαπάς πάντα έχεις λόγους για να είσαι χαρούμενος. Υπενθύμισε τους στον εαυτό σου και θα δεις ότι ο πόνος δεν είναι και τόσο μεγάλος.

Κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κάτσεις και να ζυγίσεις κατά πόσο τα πιο κοντινά σου πρόσωπα, αυτά δηλαδή που μιλάς και συναντάς περισσότερο, έχουν θετική επιρροή πάνω σου ή σε γεμίζουν με αρνητική ενέργεια.

Αν διαπιστώσεις ότι έχεις «τοξικούς» φίλους φρόντισε να τους απομακρύνεις από κοντά σου. Και αν δεν μπορείς να ξεκόψεις εντελώς, μέτρα τα λόγια σου σε αυτούς. Η ζωή εξάλλου είναι πολύ μικρή για να την περάσεις με ανθρώπους που σκέφτονται μίζερα και αρνητικά.

Ένας απ’ αυτούς μπορεί να ήταν και η πρώην σου. Προχώρα. Θα βρεθεί κάποια άλλη. Στο μεταξύ κοίτα να περνάς χρόνο με όσους σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα και σε προκαλούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Και στην τελική όσο καλύτερος γίνεσαι τόσο πιο εκπληκτικές γυναίκες θα τραβάς στη ζωή σου.

Πηγή: askmen.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!