Σχέσεις

Πώς θα βελτιώσεις άμεσα τη σχέση σου – Πέντε απλές κινήσεις

Συντάκτης  | 

σχέση

Πέντε απλές κινήσεις που θα δώσουν νέα πνοή στη σχέση σου μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Πως θα το επιτύχεις με ελάχιστη προσπάθεια;

Στην αρχή συνήθως όλα είναι ρόδινα. Κάθε φορά που σου στέλνει μήνυμα χαζογελάς μόνος σου και δεν βλέπεις την ώρα να τα πείτε μετά τη δουλειά. Και οι μήνες περνούν, ίσως και τα χρόνια, και έρχεται κάποια στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα. Δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Λίγο – πολύ όλες οι σχέσεις περνούν από δύσκολες φάσεις.

Κι ενώ κάποια προβλήματα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, υπάρχουν κάποια που λύνονται πολύ πιο εύκολα απ’ όσο μπορείς να φανταστείς.

Απλές κινήσεις, όπως οι πέντε που θα διαβάσεις παρακάτω από ειδικούς επί των σχέσεων, είναι αρκετές για να δυναμώσουν μια σχέση και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα μέσα και μάλιστα, σε μόλις μια εβδομάδα.

Κάντε μια ουσιαστική συζήτηση

«Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλο και κάτι πάνω της θα σε ενοχλεί, όπως και εκείνη αντίστοιχα σε εσένα. Μπορεί να είναι ο τρόπος που καμιά φορά μασάει κάνοντας ένα περίεργο ήχο αλλά και ότι εσύ μπαίνεις στο σπίτι και παρατάς τα ρούχα σου και τα παπούτσια σου όπου βρεις. Πράγματα απλά, που καλό θα ήταν να τα συζητήσετε. Και μαζί με αυτά να πείτε και όλα τα καλά που έχετε και σας αρέσουν», συμβουλεύει η ειδικός σχέσεων Dr. Karin Anderson Abrell.

Βγείτε απ’ τη ρουτίνα για ένα ΣΚ (ή έστω μια μέρα)

«Ακόμη κι αν είστε σε μονογαμική σχέση, το πιθανότερο είναι και οι δύο να αγγίζετε περισσότερο τα κινητά σας παρά ο ένας τον άλλο», λέει η Abrell. Γι’ αυτό και προτείνει να αφήσετε στην άκρη τα κινητά σας για ένα Σαββατοκύριακο (έστω μια μέρα), μιας και κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά. «Πολλά ζευγάρια περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη. Συμφωνήστε να μείνετε μακριά απ’ αυτό το κόλλημα για ένα Σαββατοκύριακο. Κάντε μια εκδρομή ή απλά καθίστε στο σπίτι χωρίς να στέλνετε μηνύματα ή να ασχολείστε με τα social media. Κάντε οτιδήποτε άλλο απ’ το να περάσετε χρόνο στο κινητό, στο tablet ή στον υπολογιστή», είναι η συμβουλή της ειδικού. Και τι καλύτερο από το να κάνετε σεξ πάνω από μία φορά.

Ρωτήστε πράγματα ο ένας τον άλλο

Σε περίπτωση που η σχέση σου μαζί της μετράει κάποια χρόνια ίσως να έχεις την εντύπωση πως ξέρεις τα πάντα γι’ αυτήν. Ξέρεις ότι δεν μπλέκεις μαζί της αν δεν έχει πιει πρώτα καφέ, ξέρεις τι της αρέσει στο σεξ και ξέρεις την καθημερινή της ρουτίνα.

Μήπως όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν; Όπως αλλάζεις εσύ σε κάποια πράγματα, άλλο τόσο μπορεί να αλλάζει και εκείνη. Γι’ αυτό και η Abrell συμβουλεύει τα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις να ανακαλύπτουν ξανά ο ένας τον άλλο μέσα από ερωτήσεις. «Κάντε ερωτήσεις μεταξύ σας. Θα εκπλαγείς απ’ το πόσο πιο κοντά θα έρθετε».

Κάντε περισσότερο sexting

Το sexting κάνει καλό στις σχέσεις. Αν έχεις ξεχάσει τι θα πει απ’ τον καιρό που βγάζατε τα μάτια σας σχεδόν κάθε βράδυ, τότε ίσως θα έπρεπε να το ξαναβάλεις στην καθημερινότητά σας. «Ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις τη σχέση σου ενθουσιώδη είναι να θυμάσαι ότι η μεγαλύτερη αποπλάνηση ξεκινά ώρες προτού βρεθείς στο κρεβάτι με τη σύντροφό σου. Στείλε μερικά πικάντικα μηνύματα μέσα στη διάρκεια της ημέρας με όλα όσα θες να της κάνεις όταν πάτε στο σπίτι. Άπαξ και είναι σεξουαλικά στο μυαλό σου, το σώμα σου θα ακολουθήσει και το ίδιο θα κάνει και το δικό της», λέει η ειδικός επικοινωνίας και συγγραφέας Sandra LaMorgese.

Λέγε «σε ευχαριστώ» όσο συχνά λες «σ’αγαπώ»

Μπορεί το «σ’ αγαπώ» να της το έχεις πει τόσες φορές που πια να μην ακούγεται τόσο δυνατό όσο τις πρώτες φορές. Υπάρχουν όμως άλλες δύο λέξεις που κάνουν επίσης καλό στις σχέσεις και αυτές είναι το «σε ευχαριστώ». Όπως συμβουλεύει η ειδικός σχέσεων Dr. Jane Greer «η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι τόσο σημαντική όσο η έκφραση της αγάπης. Μπορεί να είναι κάτι φαινομενικά μικρό όπως το να μαζέψει τα ρούχα ή να μαγειρέψει, αλλά το θέμα είναι να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο».

Πηγή πληροφοριών: Askmen.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!