Τρικαλινή Παράδοση
 

Beauty news

Πώς να βελτιώσετε τα ξηρά, θαμπά και ταλαιπωρημένα σας μαλλιά;

Συντάκτης  | 

Τα μαλλιά χρειάζονται κι αυτά καθημερινή φροντίδα για να μην χάνουν την υγιή όψη τους και φαίνονται ξηρά, θαμπά και ταλαιπωρημένα.

Ο ήλιος, οι βαφές, οι συσκευές που παράγουν θερμότητα καταστρέφουν την αναδόμηση της τρίχας. Η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή τους έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφουν την υγεία των μαλλιών.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να τα επαναφέρετε. Με μικρές αλλαγές στην περιποίηση τους θα έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχουν μερικές προτάσεις που μπορείτε να αλλάξετε την κατεστραμμένη όψη τους και να γίνουν απαλά σε κάθε άγγιγμα.

1.Μην τα βουρτσίζετε όταν είναι βρεγμένα

Η πιο σωστή μέθοδος για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας και να είναι βουρτσισμένα χωρίς κόμπους στις άκρες τους, καλό θα ήταν να τα χτενίζεται πριν από κάθε λούσιμο. Εάν επιχειρήσετε να τα χτενίζεται όταν είναι νωπά αυτό που θα καταφέρετε είναι να τα ταλαιπωρήσετε. Μην τα χτενίζετε ενώ είναι λουσμένα γιατί θα έχουν την τάση να «σπάνε».

2.Σαμπουάν και conditioner

Σε όλες μας αρέσουν τα σαμπουάν και τα conditioner τα οποία μυρίζουν υπέροχα. Δε σημαίνει όμως ότι είναι και αυτά που χρειάζεται το τριχωτό της κεφαλής μας. Επιλέξτε σαμπουάν και conditioner με βάση τα συστατικά τους και τα έλαια και όχι ανάλογα με την μυρωδιά τους. Φροντίστε να επιλέξετε το σωστό σαμπουάν για να επαναφέρετε την υγεία στα μαλλιά σας.

3.Κούρεμα

Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας για να περιποιηθεί τις άκρες σας. Εκτός από το γεγονός ότι το κούρεμα μας ανανεώνει μπορεί να τα βοηθήσει να επαναφέρει την χαμένη τους λάμψη. Μπορείτε βέβαια να ζητήσετε και τη δική του συμβουλή.

4.Μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Προτιμήστε μαξιλαροθήκη σατέν ή από μετάξι, οι οποίες διατηρούν την υγρασία που είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών σας. Αποφύγετε τις βαμβακερές. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες την απορροφούν.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.