Επιχειρήσεις • Οικονομία Εκπαίδευση • Κοινωνία

Πως να διατηρήσετε τους οικιακούς λογαριασμούς σε φυσιολογικά επίπεδα

Συντάκτης  | 

Για να διατηρήσετε τους οικιακούς σας λογαριασμούς σε φυσιολογικά επίπεδα, χρειάζεστε έναν τρόπο για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πως μπορείτε να διατηρήσετε όμως τους αυξημένους λογαριασμούς σε φυσιολογικά επίπεδα;

Η στέγη στην οποία διαμένουμε, διαμορφώνει και επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή με χιλιάδες τρόπους, άλλοτε μικρούς και άλλοτε μεγάλους. Δυστυχώς, ακόμη και οι οικιακοί λογαριασμοί σας δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εφόσον ξοδεύετε όλο το χρόνο σας στο σπίτι, πιθανότατα κάνετε εκτεταμένη χρήση όλων των πόρων ενέργειας που σας παρέχονται. Όσο περισσότερο νερό και ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείτε, τόσο οι τιμές των οικιακών σας λογαριασμών θα αναρριχώνται σε υψηλά επίπεδα.

Με άλλα λόγια, εκτός από την τεράστια δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε κατά την εγκατάσταση και την επιβίωσή σας σε μια μόνιμη κατοικία, θα επιβαρυνθείτε επίσης με τα χιλιάδες έξοδα διαβίωσης. Εάν χρειάζεστε έναν τρόπο να εξοικονομήσετε χρήματα αυτήν τη στιγμή, η ελαχιστοποίηση των οικιακών σας λογαριασμών μπορεί να είναι μια αρκετά αποτελεσματική λύση για εσάς. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί εσείς να φαντάζεστε! Η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς σας αφορά κυρίως τη σωστή χρήση και κατανάλωση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Ακολουθούν μερικές πρακτικές λύσεις για να το επιτύχετε αυτό:

Κλείστε το νεροχύτη ενώ πλένετε τα χέρια σας

Καθώς η κατάσταση της πανδημίας, μας έχει κάνει περισσότερο προσεκτικούς σχετικά με την προσωπική μας υγιεινή, έχει παρατηρηθεί μια γενικότερη και εκτενέστερη χρήση του νεροχύτη για το πλύσιμο των χεριών μας. Όλοι θα γνωρίζετε ότι ο μέσος χρόνος πλύσης των χεριών σας διαρκεί περίπου στα 20 δευτερόλεπτα.

Εδώ είναι καλό να επισημάνουμε πως στη διάρκεια αυτή του καθαρισμού των χεριών σας, η βρύση του νεροχύτη σας θα πρέπει να μείνει κλειστή και να ανοίγεται μόνο στην περίπτωση που θέλετε να ξεπλύνετε το σαπούνι από τα χέρια σας. Προσπαθήστε να μην κάνετε μια γενικότερη και άσκοπη χρήση του νερού και στις υπόλοιπες ενέργειές σας, αφήνοντας τη βρύση να τρέχει καθώς εσείς βουρτσίζετε τα δόντια ή ξυρίζετε το μούσι σας. Μπορεί όλα αυτά να σας ακούγονται υπερβολικά αλλά σίγουρα θα σας γλυτώσουν από περιττά έξοδα στους λογαριασμούς σας.

Φυσικά στην περίπτωση μιας υδραυλικής βλάβης, όπου ο μια διαρροή στο νεροχύτη σας έχει προκαλέσει την αδιάκοπη ροή του νερού, αλλάζει τελείως τα δεδομένα. Ένας υδραυλικός στην Αθήνα θα ανταποκριθεί άμεσα στο επείγον περιστατικό σας, επισκευάζοντας με αποτελεσματικότητα την υδραυλική σας βλάβη.

Αποσυνδέστε τις μη-απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές σας

Γνωρίζατε ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας όταν είναι συνδεδεμένες στην πρίζα, ακόμα κι αν εσείς τις απενεργοποιήσετε; Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν την τηλεόρασή σας, το στερεοφωνικό σας, τους φορτιστές κ.α. Κάθε μεμονωμένη συσκευή δεν χρησιμοποιεί μεγάλη ηλεκτρική ισχύ, αλλά όλες αυτές μαζί συνδυαστικά μπορεί να καταναλώσουν μια αρκετά υπολογίσιμη ποσότητα ενέργειας σε βάθος χρόνου.

Ανοίξτε τα παράθυρα του σπιτιού σας

Μια από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις μας, όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, είναι αυτή του ανοίγματος των παραθύρων μας. Με αυτήν την κίνηση, όχι μόνο ανανεώνουμε τον αέρα του εσωτερικού μας χώρου, αλλά επιτρέπουμε στο φως του ήλιου να εισχωρήσει και να φωτίσει το δωμάτιό μας. Κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη χρήση του εσωτερικού σας φωτισμού. Αυτό σίγουρα θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Ψάξτε για διαρροές

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, μια διαρροή του υδραυλικού σας συστήματος μπορεί να αποτελέσει έναν τεράστιο μπελά. Εσείς γνωρίζατε ότι μια βρύση που στάζει τέσσερις φορές το λεπτό, μπορεί να σπαταλήσει 138 λίτρα νερού ετησίως; Εκπληκτικό έτσι; Οποιοσδήποτε τύπος διαρροής στα υδραυλικά σας, σίγουρα θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα.

Αλλά θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία γι’ αυτήν την εργασία. Ευτυχώς πλέον ζούμε στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου, όπου ένας επαγγελματίας τεχνικός μπορεί να “εμφανιστεί” μπροστά στα μάτια μας, χρησιμοποιώντας απλά τις υπηρεσίες local SEO. Αυτό σημαίνει πως αναζητώντας έναν τεχνικό στις μηχανές αναζήτησης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα είναι εκείνος που θα τραβήξει πρώτα την προσοχή μας. Ώστε να εντοπίσετε τον κατάλληλο τεχνικό, την κατάλληλη στιγμή, με την οικονομικότερη προσφορά. Γιατί όλα αποτελούν θέμα σωστής οικονομικής διαχείρισης.


 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!