Διάφορα, Προτάσεις & Tips
Πώς καθαρίζουμε αγκινάρες (tips)
Οι αγκινάρες βρίσκονται στην εποχή τους και δε θα πρέπει να τις αφήσετε να πάνε χαμένες. Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μικρά μυστικά- tips για το πώς να τις καθαρίσουμε σωστά και χωρίς κόπο.
Οι αγκινάρες συγκαταλέγονται στα θεραπευτικά φυτά. Έχουν σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας καθώς βοηθούν στο πεπτικό μας σύστημα, μειώνουν το ποσοστό της κακής χοληστερίνης, κάνουν καλό στα οστά και στην υγεία του εγκεφάλου, είναι κατάλληλες για άτομα που θέλουν να κάνουν δίαιτα και επίσης τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Πάμε να δούμε βήμα- βήμα πώς μπορούμε να καθαρίσουν τις αγκινάρες:
- Κόβουμε το πάνω μέρος από την αγκινάρα αφαιρώντας τις άκρες των φύλλων. Αφαιρούμε περιμετρικά τα πράσινα φύλλα μέχρι να φτάσουμε στα κίτρινα τα οποία είναι μαλακά και βρώσιμα.
- Κόβουμε το κοτσάνι 4 εκ. από τη βάση του.
- Παράλληλα περνάμε όλη την επιφάνεια της αγκινάρας με λεμόνι να μην μαυρίσει.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε από το κέντρο το χνούδι και περνάμε με ένα λεμόνι.
- Μόλις είναι έτοιμη η αγκινάρα τη βάζουμε στο μπολ με το νερό.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις αγκινάρες και είναι έτοιμες για μαγείρεμα.