Σεξ
Πώς θα κάνετε καλύτερο, συχνότερο και πιο απολαυστικό σεξ
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και παθήσεις που μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνιση ή στην επιδείνωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Εντούτοις και εδώ η πρόληψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, οπότε σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό να… κόψετε μαχαίρι τις βλαβερές συνήθειες και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Μελέτες σε άντρες με σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό και με στυτική δυσλειτουργία έχουν δείξει πως η απώλεια 10% του σωματικού βάρους με μεσογειακή διατροφή και άσκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, να επανέλθει δηλαδή η ποιότητα της στύσης στα φυσιολογικά. Την ίδια ώρα, έχει βρεθεί πως η αγγειακή στυτική δυσλειτουργία παρατηρείται 3 χρόνια πριν από την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα αγγεία της στύσης είναι πολύ μικρότερα από αυτά της καρδιάς και αποφράσσονται εύκολα και πρώτα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, αν θέλετε να προλάβετε διαταραχές της στύσης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:
● Διατηρείστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα ή χάστε βάρος αν χρειάζεται.
● Γυμναστείτε τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
● Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή. Βοηθά όχι μόνο την καρδιά αλλά και τη στύση.
● Κόψτε το κάπνισμα. Το κάπνισμα βλάπτει τα αγγεία του πέους και ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία. Διακοπή του καπνίσματος επαναφέρει τα αγγεία σιγά-σιγά. Άρα όχι μόνο σταματάμε την καταστροφή τους, αλλά επιτρέπουμε στον οργανισμό να θεραπεύσει τις “πληγές” των αγγείων.
● Κρατείστε χαμηλά τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.
● Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, πρέπει να φροντίσετε για διατήρηση των επιπέδων σακχάρου σε ένα αποδεκτό εύρος τιμών που θα σας καθορίσει ο γιατρός σας.
● Ρυθμίστε την πίεσή σας. Κάποια αντιυπερτασιακά φάρμακα, όπως τα διουρητικά, επιδρούν αρνητικά στη στύση.
Η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ είναι επίσης σημαντική. Μπορεί να προκαλεί χαλάρωση και να βοηθά τη διάθεση για σεξ, η σταθερή όμως χρήση αλκοόλ έχει αποδειχτεί ότι βλάπτει τις στύσεις και τη σεξουαλική ζωή. Επιπλέον, πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα προκαλούν στυτική δυσλειτουργία και καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Συζητήστε το πρόβλημα με τον γιατρό σας, ώστε να επιλέξει φάρμακα που δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή.
Οι ψυχολογικοί παράγοντες τέλος, όπως το στρες και το άγχος, προκαλούν ή συμβάλλουν στην εμφάνιση ή/και διατήρηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου/σεξολόγου, προσπαθήστε να τα διαχειριστείτε ή να εμποδίσετε τα συμπτώματα αυτά να επηρεάσουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!