Men's world

Πλησιάζει ο Βαλεντίνος και είσαι μόνος; Μη σκας

Συντάκτης  | 

Βαλεντίνος

Ο Βαλεντίνος πλησιάζει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, άμα είσαι εργένης.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει μετατραπεί στην απόλυτη γιορτή του καπιταλισμού από την Hallmark, για να “αναγκάσουν” τα ζευγάρια να αγοράζουν κάρτες και δώρα για το έταιρόν τους ήμισυ. Καλό είναι και αυτό βέβαια, αλλά αυτή η ημέρα έχει να προσφέρει και σε όσους δεν είναι δεσμευμένοι αυτό το διάστημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Αυτές οι ιδέες είναι διαλεγμένες ειδικά για εργένηδες άνδρες, για μια ημέρα που είναι γνωστή πως “τιμωρεί” όσους δεν εκμεταλλεύονται τις προσφορές για ζευγάρια.

Εξάλλου, μελέτες έχουν δείξει πως οι άνδρες ξοδεύουν, κατά μέσο όρο, 10€ παραπάνω από τις γυναίκες για τον Βαλεντίνο, οπότε μοιάζει λογικό να θέλεις να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για εσένα αυτή τη μέρα, αφού δεν χρειάζεται να τα ξοδέψεις για άλλο πρόσωπο. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου:

Βαλεντίνος και πρωινό στο κρεβάτι

Ο Βαλεντίνος έρχεται Κυριακή φέτος (την επόμεμη), οπότε τι καλύτερο από το να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωινό και να το χαρείς στο κρεβάτι, ίσως με κάποια σειρά στο Netflix ή κάποιο βίντεο στο Youtube, ή λίγη παραδοσιακή τηλεόραση; Η κορυφαία πρόταση για το πρωινό είναι pancakes, γλυκά ή αλμυρά, ανάλογα την προτίμησή σου.

Παρακολούθησε ένα ψηφιακό μάθημα μαγειρικής

Πολλοί από εμάς μαγειρεύουμε πολύ περισσότερο απ’οτι συνήθως, από την αρχή της πανδημίας. Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία, για να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για τη μαγειρική; Υπάρχουν άπειροι σεφ στο διαδίκτυο, που μοιράζονται τα μυστικά τους (και πολλοί το κάνουν δωρεάν!), και έστω μερικά μαθήματα θα αλλάξουν τελείως τον τρόπο που βλέπεις το φαγητό, ενώ θα εκτοξεύσουν και την γεύση του.

Παρήγγειλε κάτι “εκλεκτό”

Αν, πάλι, δεν έχεις την όρεξη να αφιερώσεις χρόνο σε μαθήματα μαγειρικής, μπορείς απλά να παραγγείλεις κάτι καλό. Όχι fast food, αλλά κάτι μαγειρευτό, πιθανότατα από ταβέρνα. Αν το συνδυάσεις και με κάποια καινούρια κουζίνα ή φαγητό που ήθελες πάντα να δοκιμάσεις, αλλά δεν έτυχε, η ευκαιρία σου είναι αυτή.

Ξοδέψου για κάτι στο σπίτι

Αν νιώθεις ότι δεν χρειάζεσαι κάτι από τα παραπάνω, μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου κάτι πιο “χειροπιαστό”. Από μια μικρή οικιακή συσκευή, μέχρι ταινία LED για διακόσμηση και ατμόσφαιρα ή κάποιο παιχνίδι για PC ή κονσόλα, οι πιθανότητες είναι αμέτρητες και βασίζονται αποκλειστικά στα δικά σου θέλω και γούστα.

Κλείσε το κινητό για τη μέρα (όχι απλά δόνηση)

Αυτό ίσως είναι δύσκολο, ειδικά στην εποχή μας. Πολλοί από μας μπορούμε να θυμηθούμε εποχές που το κινητό ήταν λιγάκι πολυτέλεια και δε το τσεκάραμε κάθε 15 λεπτά. Αν αποφασίσεις να κάνεις μια μικρή “αποτοξίνωση” από το κινητό, ενημέρωσε πρώτα τους κοντινούς σου ανθρώπους πως θα είναι κλειστό (μην ανησυχήσουν κιόλας) και μετά προχώρα! Αφού το κλείσεις μπορείς να κάνεις πολλά! Από γυμναστική και βόλτα στην εξοχή (αν μπορείς), μέχρι να αποβλακωθείς με μια αγαπημένη ή καινούρια σειρά.

Ποιος Βαλεντίνος; Ξεκουράσου

Η πιο εύκολη λύση. Απλά άραξε και μην κάνεις τίποτα. Ανέβαλέ τα όλα, κοιμήσου και ξεκουράσου. Εξάλλου, τι διαφορά έχει η 14η Φεβρουαρίου με τις υπόλοιπες μέρες, στο κάτω-κάτω;

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!