Ανδρική Μόδα

Ποια γραβάτα να συνδυάσεις με το πουκάμισο σου

Συντάκτης  | 

να συνδυάσεις γραβάτα πουκάμισο

Απλές συμβουλές για δεις πως θα μπορέσεις να συνδυάσεις τέλεια με το πουκάμισο σου τη σωστή γραβάτα.

Οι καλύτεροι χρωματικοί συνδυασμοί για να συνδυάσεις σωστά τη γραβάτα με το κατάλληλο πουκάμισο!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Ένα από τα πιο βασικά ενδυματολογικά αξεσουάρ των ανδρών, είναι οι γραβάτες. Μία γραβάτα μπορεί να απογειώσει ή ακόμη και να καταστρέψει ένα ανδρικό look.

Η γραβάτα δίνει την κατάλληλη κομψότητα σε ένα ντύσιμο. Είναι ιδανική επιλογή για ένα επίσημο dress code σε έξοδο ή στη δουλειά. Δεν είναι όμως πάντα εύκολη η σωστή επιλογή γραβάτας.

Ένας βασικός κανόνας, είναι πως το πουκάμισο πάντα πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από τη γραβάτα που θα επιλέξεις.

Ένα ανδρικό ντύσιμο πάντα μπορεί να δείχνει κομψό αν έχει τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς. Άλλωστε η γραβάτα δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα αξεσουάρ που «μιλά» για το γούστο αυτού που το φορά.

Ας δούμε όμως μαζί μερικούς συνδυασμούς γύρω από τη… φιλοσοφία της γραβάτας.

Γραβάτα με γαλάζιο πουκάμισο.

Το αγαπημένο χρώμα πουκαμίσου κάθε άντρα είναι το γαλάζιο. Μπορεί να φορεθεί κάθε ώρα της ημέρας και να χαρίσει πόντους στιλ!

Ταιριάζει ιδανικά με μία σκούρα πορτοκαλί γραβάτα. Όπως επίσης με μία σε απόχρωση κόκκινου της βουργουνδίας (μπορντό), ροζ, μουσταρδί και βαθύ πράσινο (κυπαρισσί). Επίσης ταιριάζει απίστευτα με σκούρα μπλε γραβάτα, αλλά και όλες όσες είναι στην ίδια σκούρα χρωματική απόχρωση.

Απόφυγε το κίτρινο και το κόκκινο, γιατί κάνουν έντονη αντίθεση.

να συνδυάσεις γραβάτα πουκάμισο

 

Γραβάτα με ροζ πουκάμισο.

Αποτελεί το χρώμα που μπορεί να «ζωντανέψει» κάθε σου εμφάνιση. Είναι το πουκάμισο που πρωταγωνιστεί στις ανοιξιάτικες κολεξιόν όλων των οίκων μόδας.

Για να συνδυάσεις με αυτό το πουκάμισο γραβάτα, ασυζητητί δένει απόλυτα με το σκούρο μοβ! Επίσης με το μπλε, που είναι το αντίθετό του, αλλά και με το πράσινο που είναι το συμπληρωματικό του.

Επιπλέον, μια καφετί γραβάτα, ακόμα και ριγέ, θα αναβαθμίσει το look σου. Μην ξεχνάς, ότι μια γραβάτα σε γκρι ή μπλε χρώμα μπορεί να κάνει τέτοια αντίθεση που θα εντυπωσιάσεις!

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις χακί τόνους για ένα πιο ζωντανό ναι έντονο αποτέλεσμα.

να συνδυάσεις γραβάτα πουκάμισο

 

Γραβάτα με λευκό πουκάμισο.

Το διαχρονικό και κλασικό λευκό πουκάμισο προσφέρει μεγάλη ευελιξία κινήσεων και επιλογών. Δεν υπάρχει χρώμα και σχέδιο γραβάτας που να μην του ταιριάζει. Συνεπώς, ό,τι και να επιλέξεις θα φαίνεται ωραίο.

Μπορείς να επιλέξεις είτε γραβάτα με έντονο χρώμα, είτε ριγέ ή και με κάποιο σχέδιο. Εάν φορέσεις σακάκι τότε πρόσεξε το χρώμα που θα επιλέξεις. Δεν πρέπει να το σακάκι με τη γραβάτα να δημιουργούν πολύ μεγάλη αντίθεση και πρέπει να ταιριάζουν τα χρώματα τους.

να συνδυάσεις γραβάτα πουκάμισο

Γραβάτα με καρό ή ριγέ πουκάμισο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επιλέξεις μια γραβάτα πιο ήρεμη και δίχως πολύ… επιπλέον πληροφορία. Κατάλληλα επίλεξε μονόχρωμη γραβάτα! Εάν όμως επιλέξεις μια με σχέδια, πρέπει να προσέχεις το βασικό σχέδιό της να είναι χρωματικά ίδιο με ένα από τα κεντρικά χρώματα του πουκαμίσου.

να συνδυάσεις γραβάτα πουκάμισο

 

“Στον αστερισμό της γραβάτας.”

Επειδή όμως ίσως να μην σε κάλυψαν απόλυτα τα παραπάνω και μπορεί να είσαι ανήσυχο πνεύμα… σου παρουσιάζουμε και το τροχό των χρωμάτων.

Ο παρακάτω τροχός είναι μια οπτική αναπαράσταση κάθε βασικού χρώματος για να συνδυάσεις την γραβάτα με το πουκάμισο σου. Μπορείς να το επιλέξεις βέβαια εξίσου και για όλες τις αποχρώσεις.

Ο τροχός σου αποκαλύπτει ποια χρώματα μοιάζουν, ποια συμπληρώνουν το ένα το άλλο και ποια πρέπει να αποφύγεις.

Τα όμοια χρώματα: Είναι εκείνα που βρίσκονται δίπλα – δίπλα και τα οποία συνδυάζονται εύκολα.

Τα συμπληρωματικά χρώματα: Είναι εκείνα που βρίσκονται αντικριστά και συνδυάζονται δύσκολα.

• Ωστόσο, όλα μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας ένταση ή ηρεμία. Τα αντικριστά και αντίθετα χρώματα δημιουργούν οπτική ένταση, ενώ τα πλαϊνά δημιουργούν πιο ήρεμη και αρμονική άποψη.

Παρατηρώντας τον χρωματικό τροχό, θα δείτε πάνω από τα χρώματα

Primary: Βασικό

Secondary: Δευτερογενής

Tertiary: Τριτογενής

Τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς θα τους πετύχεις με τις τριτογενής αποχρώσεις κάθε βασικού χρώματος.

Τα αντίθετα χρώματα: Είναι τα βασικά χρώματα του χρωματολογίου (μπλε-κόκκινο-κίτρινο) και ανάμεσά τους παρεμβάλλονται τρία χρώματα. Ο καλύτερος τρόπος για να τα συνδυάσεις αυτά και τις αποχρώσεις τους είναι να έχεις υπόψιν σου πως πάντα το ένα από τα δύο χρώματα πρέπει να είναι βασικό.

Για παράδειγμα, εάν πάρουμε στην παρακάτω εικόνα ως βασικό το μπλε (Blue – Primary ) δεν το συνδυάζουμε με το βασικό κόκκινο (Red – Primary) αλλά με τα δευτερεύον χρώματα πορτοκαλί (Orange – Secondary), μωβ (Purple – Secondary) και πράσινο (Green – Secondary).

Μερικά ακόμη tips για την επιλογή γραβάτας

• Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξεις για να συνδυάσεις γραβάτα με πουκάμισο είναι το μέγεθός της γραβάτας. Γενικά, στο κλασικό στυλ, το πλάτος της γραβάτας πρέπει να είναι παρόμοιο με το πλάτος του γιακά του σακακιού. Αλλά, καλό είναι να συμβαδίσεις με τη μόδα της εποχής!

• Ο κόμπος της, πρέπει να είναι τόσο λεπτός ή χοντρός που να ταιριάζει με το πρόσωπό σου και το κολάρο του πουκαμίσου σου.

• Επίσης, καλείσαι να λάβεις υπόψιν σου το ύφασμα. Οι μεταξωτές γραβάτες είναι ιδανικές για επίσημες εκδηλώσεις. Ενώ οι πλεκτές ή οι μάλλινες για πιο casual εμφανίσεις.

Extra SOS

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!