Γλυκά & Παγωτά

Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια (video)

Συντάκτης  | 

πασχαλινά κουλουράκια

Μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια μια εύκολη συνταγή με την οποία θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.

 

Αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια μπορείτε να τα φτιάξετε πάρα πολύ εύκολα. Είναι πεντανόστημα και μπορεί να συνεχίσετε να τα φτιάχνετε και μετά από το Πάσχα! 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

•300 γρ. βούτυρο

•300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

•2 αβγά, μεσαία

•120 γρ. χυμό πορτοκαλιού

•ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

•50 γρ. κονιάκ

•1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

•1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

•1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

•50 γρ. γάλα

•1 πρέζα αλάτι

•γαρίφαλα, για τα μάτια

•1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μισά στερεά υλικά στο μίξερ, το γάλα, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Τα κουλουράκια που φτιάχνουμε εδώ θέλουμε να έχουν το σχήμα από λαγουδάκια. Εάν δεν το θέλετε αυτό φτιάξτε τα σε όποιο σχήμα προτιμάτε!

  • Κόβουμε ένα κομμάτι 30 γρ. πλάθουμε σε λωρίδα και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε το σώμα από τα λαγουδάκια.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι 15 γρ. το πλάθουμε σε μικρή λωρίδα και τυλίγουμε σε σχήμα ψαριού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε το κεφάλι από τα λαγουδάκια. Βάζουμε ένα γαρίφαλο για να φτιάξουμε το μάτι.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι 3 γρ. και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε την ουρά από τα λαγουδάκια.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ταψιά με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με το νερό.
  • Ψήνουμε στους 190ο C για περίπου 15-20 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο.
  • Αφήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Design Magazine
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.