Συνταγές
Παγωτό καρπούζι (χωρίς παγωτομηχανή)
Το καρπούζι είναι πεντανόστιμο και μας κάνει καλό!
Περιέχει κάλιο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Είναι φυσικό διουρητικό και έτσι καθαρίζει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Αποτελείται κατά 6% από ζάχαρη και 90% νερό!
Εάν θέλετε λοιπόν ένα εύκολο, γρήγορο και vegan παγωτό, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική!
Υλικά:
• 1 συσκευασία γάλα καρύδας
• 5 αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
• ⅛ κουταλάκι του γλυκού βανίλια (από στικ) ή 1 κάψουλα βανίλια σκόνη
• 1 ½ κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ ή τετράγωνη φόρμα γλυκού. Βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες ή έως ότου παγώσει.
Βγάλτε το, σπάστε το σε κομμάτια και ξαναρίξτε το στο μπλέντερ. Χτυπήστε το μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Ρίξτε το σε τάπερ ή μπολ και τοποθετήστε το ξανά για 30 λεπτά στην κατάψυξη.
Απολαύστε το!
TIPS:
1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με σαντιγί ή απλό γάλα.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρπούζι με ροδάκινα, βερίκοκα, μούρα, διάφορα κατεψυγμένα ή φρέσκα φρούτα (όπως blueberries, φράουλες, μούρα κ.λπ.). Επίσης και με καφέ.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!