Γλυκά & Παγωτά
Παγωτό με ταχίνι και αμύγδαλα
• 250 γρ. κρέμα μόρφατ (φυτική σαντιγί)
• 397 γρ.. ζαχαρούχο γάλα
• 350 γρ. ταχίνι
• 950 ml φρέσκο γάλα
• 2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
• 200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Μερίδες 10 / χρόνος παρασκευής 30΄ / χρόνος κατάψυξη 3 ώρες
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την φυτική σαντιγί και χτυπάμε για 4΄μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα στην μηχανή του παγωτού και ακολουθούμε της οδηγίες της συσκευής.
Προς το τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ.
Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για 30΄ βγάζουμε το παγωτό και χτυπάμε ξανά για να αφρατέψει. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και το αφήνουμε για άλλες 2 ώρες.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε κατά προτίμηση!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΓΩΤΟΥ
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά (για να μην δημιουργηθούν μικροί κρύσταλλοι) ενώ προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για 30΄ βγάζουμε το παγωτό και χτυπάμε καλά για να αφρατέψει. Τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2 ώρες.
Editor: Γιώργος Λέκκας/Chef