Συνταγές
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον χυμό ροδιού!!!!
Ο χυμός ροδιού βγαίνει από το στύψιμο φρέσκων ροδιών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ροδιών που είναι κατάλληλες για χυμό. Για τον ιδανικό χυμό στύψτε το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα ώστε να… διατηρήσετε έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού.
Ανάμεσα στις ιδιότητες του ροδιού συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων, και η μείωση του κοιλιακού λίπους. Επίσης, ευνοεί τον αιματοκρίτη, βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, τον καρκίνο του δέρματος ή του μαστού, ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων, βοηθάει στην καλύτερη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ενώ θεωρείται το φυσικό υποκατάστατο του viagra χωρίς τις επιπλοκές που έχει το χάπι. Στην Αγγλία ο χυμός ροδιού ανήκει στην κατηγορία super food. Τα τελευταία χρόνια και εδώ στην Ελλάδα πολλά καθημερινά προϊόντα έχουν ως βάση το ρόδι.
Συνταγή για λικέρ με γεύση ρόδι
Υλικά
• 6 ρόδια καθαρισμένα
• 1/2 λίτρο κονιάκ
• 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
• 600 γραμμ. ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
1. Αφού καθαρίσουμε τα ρόδια, τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.
2. Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.
3. Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.
4. Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο, προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για ν’ αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.