Λαχανικά & Όσπρια
Ομελέτα με σπαράγγια και άγρια χόρτα από τον σεφ Γιώργο Λέκκα
Λαχταριστή ομελέτα με σπαράγγια και άγρια χόρτα που μπορείτε να την απολαύσετε μέσα σε λίγα λεπτά.
Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
Υλικά
• 300 γρ σπαράγγια
• 200 γρ διάφορα άγρια χόρτα
• 6 αβγά
• 260 γρ. φέτα τριμμένη
• ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
• αλάτι
• πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αλάτι. Προσθέτουμε τα χόρτα. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράσει. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια την φέτα. Ρίχνουμε τα κομμένα χόρτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι για να αφρατέψουν. Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα αυγά.. Όταν πήξει το μείγμα, απλώνουμε πάνω τα χόρτα, με το τυρί και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αυγό. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Editor: lekkas-giorgos.com