Κινηματογράφος & Βιβλίο

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες τον Μάιο 2022 (video)

Συντάκτης  | 

κινηματογραφικές πρεμιέρες Μάιο 2022

Υπάρχουν αρκετές κινηματογραφικές πρεμιέρες τον Μάιο του 2022, έρχονται πολυαναμενόμενες ταινίες και επιστροφές μεγάλων  ονομάτων.

Παρακάτω είναι οι 4 κινηματογραφικές πρεμιέρες που αναμένεται να τραβήξvουν τη μεγαλύτερη προσοχή τον Μάιο του 2022.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Ο Doctor Strange συνεχίζει να αναζητά την Time Stone μετά τα γεγονότα στα Avengers: Endgame και Spiderman: No Way Home. Στη πορεία θα συναντήσει έναν φίλο από τα παλιά, που μετατράπηκε σε εχθρό και θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα ανείπωτο κακό.

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Σενάριο: Michael Waldron, Stan Lee, Steve Ditko

Παίζουν: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Patrick Stewart, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Xochitl Gomez, Bruce Campell, Benedict Wong

Διάρκεια: 126 λεπτά

Πρεμιέρα: 5 Μαΐου 2022


Firestarter

Βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Steven King.

Ένα κορίτσι το διαθέτει εξαιρετικές πυροκινητικές δυνάμεις. Αγωνίζεται να προστατεύσει την οικογένειά της και τον εαυτό της, από τις απειλητικές δυνάμεις που επιδιώκουν να την συλλάβουν και να την ελέγξουν.

Για περισσότερο από δέκα χρόνια οι γονείς της, ο Andy (Zac Efron) και η Vicky (Sydney Lemmon) ζουν μια διαρκή καταδίωξη. Απελπισμένοι να κρύψουν την κόρη τους, Charlie (Ryan Kiera Armstrong) από μια σκιώδη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία. Αυτή θέλει να εκμεταλλευτεί το πρωτοφανές χάρισμά της για τη δημιουργία πυρκαγιάς, σαν χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο Andy έχει διδάξει την Charlie διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκτονώνει τη δύναμή της, η οποία προκαλείται από θυμό ή από πόνο. Αλλά, όταν η Charlie γίνεται 11, ο έλεγχος της φωτιάς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση.

Ύστερα από ένα περιστατικό αποκαλύπτεται η τοποθεσία που κρύβεται η οικογένεια. Ένας μυστηριώδης πράκτορας αναλαμβάνει την αποστολή να κυνηγήσει την οικογένεια και να παγιδεύσει την Charlie για πάντα. Η Charlie όμως έχει διαφορετικά σχέδια.

Σκηνοθεσία: Keith Thomas

Σενάριο: Scott Teems

Παίζουν: Zac Efron, Gloria Reuben, Kurtwood Smith, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon

Διάρκεια: 110 λεπτά

Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2022


Operation Mincemeat

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο μυστικοί πράκτορες θα χρησιμοποιήσουν ένα πτώμα και ψευδή έγγραφα προκειμένου να παραπλανήσουν και να νικήσουν τα Γερμανικά στρατεύματα.

Σκηνοθεσία: John MAdden

Σενάριο: Michelle Ashford

Παίζουν: Penelope Wilton, Colin Firth, Matthew Macfayden, Kelly Macdonald, Rufus Wright, Ruby Bentall, Charlotte Hamblin, Johnny Flynn, Mark Gatiss

Διάρκεια: 128 λεπτά

Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2022


Top Gun: Maverick

Τέλος, αυτή την ταινία την περιμένουν με ανυπομονησία οι όλοι λάτρεις του Top Gun….
Πλέον, με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας και ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Pete «Maverick» Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει.
Δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων απέφευγε την προαγωγή σε βαθμό που θα τον… «προσγείωνε». Τότε καλέιτε να αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή. Όμοια της κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει.
Τότε ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), γιο του εκλιπόντα φίλου του Maverick, Υποσμηναγού Nick Bradshaw. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Maverick έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του. Αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Σκηνοθεσία: Joseph Kosinski

Σενάριο: Ehren Krugen

Παίζουν: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer, Monica Barbaro, Jon Hamm, Ed Harris

Διάρκεια: 131 λεπτά

Πρεμιέρα: 26 Μαΐου 2022

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!