Εφηβεία
Οι κανόνες του σχολείου.
Κάθε σχολική χρονιά έχει και το σασπένς της. Όπως και να το κάνεις, τα μαθήματα, οι καθηγητές και οι συμμαθητές δεν ξέρεις ποτέ από χρονιά σε χρονιά πώς θα εξελιχθούν.
Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε εδώ κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε, εάν τα γνωρίζαμε, να τα κάνουμε διαφορετικά ή καλύτερα αν ξαναπηγαίναμε σχολείο. Το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» είναι ένα…. ρητό που είναι πολύ χρήσιμο να μεταφέρεται στις επόμενες γενιές.
1. Κάτσε πίσω από το «φυτό» της τάξης, θα σου φανεί χρήσιμο στην πορεία της σχολικής χρονιάς.
2. Να τα έχεις καλά με τον απουσιολόγο της τάξης για να σε έχει υπ’ όψιν του να μη σε γράφει αν δεν περάσει δεκάλεπτο.
3. Να δηλώνεις πάντα μέρος στην παρέλαση. Τόσες ώρες χαβαλέ και απαλλαγής από τα μαθήματα.
4. Μην κοροϊδεύεις τον «χαζούλη» της τάξης. Δεν είσαι κάφρος σαν τους άλλους γύρω σου.
5. Μην ξοδεύεις τις απουσίες τσάμπα μέσα στο χειμώνα αλλιώς, όταν πιάσουν οι ζέστες, θα το μετανιώσεις πικρά.
6. Να φροντίζει να είσαι πάντα διαβασμένος. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην αγχώνεσαι με γραφικότητες όπως διαγωνίσματα και τεστ.
7. Μην τρέξεις ποτέ να παρακαλέσεις καθηγητή σου να σου βάλει καλύτερο βαθμό. Χρόνια αργότερα, θα ντρέπεσαι με τον εαυτό σου για το πόσο χαμηλά έπεσες για κάτι που δεν έχει καμία απολύτως αξία.
8. Να ‘σαι ευγενικός με όλους. Κάποιους από αυτούς θα τους φας στη μάπα όλη σου τη ζωή.
9. Βάλε βαθιά το κεφάλι στην άμμο όταν «σηκώνει» ο καθηγητής. Τα γραπτά μετράνε περισσότερο από τα προφορικά.
10. Να φροντίζεις να είσαι καλός στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο ή έστω στο βόλεϊ. Η ζωή σου δε θα είναι καθόλου ευχάριστη, αν δεν είσαι καλός σε κάποιο άθλημα. Θα σε πουν φλώρο. Στην καλύτερη.
11. Μην κάνεις τσάμπα ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Στο βαθμό σου θα μετρήσει η επίδοσή σου στα διαγωνίσματα. Τα υπόλοιπα είναι για να πει ο καθηγητής στους γονείς σου ‘πόσο καλό παιδί είσαι’.
12. Σου αρέσει μια συμμαθήτρια; Πας και της το λες ο ίδιος. Ο κολλητός σου που τυχαίνει να είναι και κολλητός της, δεν ξέρεις πώς θα φερθεί αν τον βάλεις να μεταβιβάσει το μήνυμα.
13. Θες να αντιγράψεις; Κάντο με τακτ. Βρες τρόπους να μην κάνεις θορύβους, σπαστικές κινήσεις, μην ιδρώνεις και μην κουνιέσαι πολύ από την καρέκλα σου. Καλό είναι να έχεις συνεννοηθεί με το «βοηθό» σου πριν ξεκινήσει το διαγώνισμα.
14. Ποτέ μη «δώσεις» κάποιον συμμαθητή σου σε καθηγητή/γονιό και ποτέ μη συγχωρήσεις όποιον το κάνει.
15. Να κρατάς ημερολόγιο. Οι καλύτερες ιστορίες που θα έχεις στη ζωή σου, θα είναι από το σχολείο, γι’ αυτό πρέπει να έχεις πολλές.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!