Κινηματογράφος & Βιβλίο

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: “Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη”

Συντάκτης  | 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστεί στην βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Σταύρου Παμπαλλή “Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη”.

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Σταύρου Παμπαλλή “Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη”, ένα σύγχρονο αστικό γουέστερν που διαδραματίζεται κοντά στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ξεκινά την κινηματογραφική της διαδρομή online.

Γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική ταινία που βγαίνει σε διανομή διαδικτυακά, και μάλιστα σε παγκόσμια πρεμιέρα, με δεδομένες τις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.  Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας – Κύπρου – Αγγλίας.

Μπορείτε να απολαύστε την ταινία από την άνεση του σπιτιού σας στις 19/02, 20/02, 21/02 και 22/02.
Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη (πλην των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης).

Η ταινία θα προβάλλεται σε συγκεκριμένες ώρες:  08:00, 11:00, 18:00, 21:00, 00:00, 03:00 και 06:00 (η τελευταία προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/2 στις 06:00), ωστόσο ο θεατής θα έχει περιθώριο να την δει για άλλες 4 ώρες μετά την έναρξη.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Τί κάνει ένας άνθρωπος όταν πολιορκείται από παντού; Όταν αυτός και η οικογένειά του προσπαθούν να ζήσουν ακριβώς πάνω σε μια συνοριακή γραμμή, μια νεκρή ζώνη, που δεν χωρίζει μόνο τα δυο κράτη στην Κύπρο, αλλά και τους δύο κόσμους, των προνομιούχων και μη; Τι κάνει ένας άνθρωπος που τον έχει σημαδέψει η Ιστορία και η Τύχη, όταν όχι μόνο είναι αποφασισμένος για όλα, παρά έχει κι ένα τυφέκιο G3, καθώς και την ψυχή να το χρησιμοποιήσει; Ό, τι και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι στο Μεσολόγγι: πραγματοποιεί μια Έξοδο, ηρωική όμως μόνο για την οικογένειά του -για κανέναν άλλο.

Μαρκουλάκης

ΣΥΝΟΨΗ

Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτήν τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν. Άλλωστε δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν…

Eν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Π, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, και 4 χρόνια άνεργος, κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η κυρία Π από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Μόλις που καλύπτει το ρεύμα και νερό. Το μόνο πράγμα που κρατά την οικογένεια δεμένη είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Όταν όμως έρχεται η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις είναι απροσδόκητες. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω της αναπάντεχης εμφάνισης μιας πελάτισσας της κυρίας Π, και ενός άτυχου ταξιτζή, ο οποίος διάλεξε κακή μέρα για να κόψει το κάπνισμα…

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Σενάριο Σταύρος Παμπαλλής
Παραγωγοί Πάνος Παπαχατζής, Σίμος Μαγγανής
Executive Producer Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Κυριάκου
Μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος Λίζα Τσουλούπα
Πρωτότυπη Μουσική Patrick Jonsson
Ηχοληψία Ντίνος Κίττου
Σχεδιασμός Ήχου Περσεφόνη Μήλιου
Μιξάζ Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μακιγιάζ Γιώργος Βαβανός
VFX Supervisor YAFKA – Αντώνης Κοτζιάς
Παραγωγή Αργοναύτες ΑΕ, Green Olive Films
Συμπαραγωγοί Faliro House ΑΕ, ΕΡΤ ΑΕ, Iron Box Films Ltd, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΣΕΚιν), Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

ΒΡΑΒΕΙΑ

60ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
*Βραβείο Fipresci (Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου) Ελληνικής Ταινίας
*Βραβείο ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών ΚΙνηματογράφου)
*Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΤ
*Πρώτο βραβείο (3000 ευρώ) ως νικήτρια του Βραβείου Κοινού
*Δεύτερο βραβείο (2000 ευρώ) ως νικήτρια του Βραβείου Fipresci

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!