Λαχανικά & Όσπρια
Noodles σαν… λαχανόρυζο
Το λάχανο είναι ένα μοναδικό υλικό που σε συνδυασμό με τα noodles μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό πιάτο, σαν λαχανόριζο.
Μια ασιατική εκδοχή από το παραδοσιακό μας λαχανόρυζο με ανάλαφρα noodles ρυζιού.
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | fooddouple
Το λάχανο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και βοηθά στον έλεγχο της χοληστερίνης και του ζάχαρου. Είναι οικονομικό και ταιριάζει τόσο με άλλα λαχανικά, όσο και με κρέας.
Προσφέρει πολλές επιλογές σε σαλάτες, κυρίως γεύματα, πίτες και μεζέδες. Σε αυτή τη συνταγή θα το δούμε σε μια ασιατική εκδοχή. Μια βερσιόν εμπνευσμένη από το παραδοσιακό μας λαχανόρυζο.
Το λάχανο, το καρότο και η τεχνική μαγειρέματος παραμένουν. Αλλά, το κοινό ρύζι αντικαθίσταται από noodles ρυζιού και προστίθενται κάποια spicy στοιχεία.
Υλικά
½ άσπρο λάχανο τριμμένο
2 τριμμένα καρότα
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 μανιτάρια λευκά
3 κ.τ.σ ηλιέλαιο
1 συσκευασία noodles ρυζιού
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από το λεμόνι
Σάλτσα sweet chili
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ζεστό νερό τα noodles για 6- 8 λεπτά. Κατόπιν, μαγειρεύουμε τα noodles για 10 λεπτά σε νερό που βάζει.
Σε ένα wok, ένα βαθύ – μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Προσθέτουμε αρχικά το σκόρδο και το κάρυ, για να σωταριστούν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά τα λαχανικά.
Ξεκινάμε με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, συνεχίζουμε με το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
* Ο χρόνο μαγειρέματος είναι σύντομος, καθώς τα λαχανικά δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ.
Προσθέτουμε τα βρασμένα noodles και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για ένα έως δυο λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με επιπλέον κάρυ και την sweet chili sauce.