Γλυκά & Παγωτά

Νηστίσιμο Γλυκό ψυγείου Βανίλια σοκολάτα (+ video)

Συντάκτης  | 

Αυτή η συνταγή είναι για να απολαύσετε ένα πεντανόστημο, δροσερό και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και κρέμα σοκολάτα!

Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της βανίλιας, όσο και της σοκολάτας.

Τι θα χρειαστείτε και πως θα το φτιάξετε.

Υλικά

Για την βάση 

250 γρ δημητριακά σοκολάτας

140 γρ κουβερτούρα

20-30 γρ ηλιέλαιο

Για την κρέμα 

1,5 L γάλα αμυγδάλου

120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ κορν φλάουρ

1 κ.γλ υγρή βανίλια

70 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια

100 γρ τρούφα σοκολάτας

50 γρ κροκάν αμυγδάλου ή φουντουκιού

Εκτέλεση 

Για την βάση 

1) Λιώνουμε σε ένα μπεν-μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, την σοκολάτα κουβερτούρα. Αφού  λιώσει, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

2) Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα δημητριακά και τα θρυμματίζουμε.

3) Προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας στα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να βραχούν όλα.

4) Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30*24 και πιέζουμε καλά ώστε να έχουμε μια ισόπαχη βάση. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

1) Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2) Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και το διαλύουμε με λίγο από το γάλα της κατσαρόλας (πριν ζεσταθεί).

3) Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο γάλα.

4) Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες. Ουσιαστικά θέλουμε να έχει πάρει βράση η κρέμα.

5) Αφαιρούμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την βανίλια. Ανακατεύουμε πάλι καλά.

6) Βγάζουμε το ταψί με την βάση από το ψυγείο. Με μία κουτάλα απλώνουμε την μισή κρέμα σε όλη την επιφάνεια.

7) Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

Πρέπει η τα κομμάτια της σοκολάτας να λιώσουν και να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια.

8) Ρίχνουμε επάνω από την λευκή κρέμα την μισή ποσότητα της τρούφας. Πρέπει η τρούφα να πάει σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα ρίχνουμε και λίγο κροκάν εάν επιθυμούμε.

9) Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω, με την κουτάλα, την κρέμα σοκολάτας. Προσέχουμε όμως να κάνουμε μια ομοιόμορφη στρώση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

10) Ισιώνουμε την κρέμα σοκολάτας με το κουτάλι και ρίχνουμε πάλι τρούφα σε όλη την επιφάνεια.

11) Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!