Συνταγές
Νηστίσιμα σοκολατάκια
Ποιος είπε ότι η σοκολατά είναι απαγορευμένη στη νηστεία; Φοβάστε ότι θα πέσετε στον πειρασμό και θα σπάσετε τη νηστεία σας; Δοκιμάστε την συνταγή του Γιώργου Λέκκα για νηστίσιμα σοκολατάκια και απολαύστε τη σαρακοστιανή περίοδο.
Υλικά για 20 μερίδες
• 300 γραμμ. κουβερτούρα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
• 240 γραμμ. ταχίνι
• 120 γραμμ. μέλι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 80 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
• 60 γραμμ. Σταφίδες ξανθές
• ξύσμα πορτοκάλι
• 2 κ.σ κονιάκ
• 2 κ.σ κακάο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ 20 εκ. στρώστε μια λαδόκολλα. Σε μπέν μαρί λιώστε την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάστε την σοκολάτα από την φωτιά. Ρίξτε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα, το κονιάκ. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αμύγδαλα, της σταφίδες και ανακατέψτε να ενσωματωθούν. Αδειάστε το μείγμα στο πυρέξ και στρώστε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Αφήστε να κρυώσει για 4 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα. Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.
Editor: Chef Λέκκας Γιώργος