Κρέας

Μσούρα: Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό!

Συντάκτης  | 

ΜσούραΚάθε Χριστούγεννα όλα τα σπίτια του Μελισσοχωρίου (βρίσκεται στο Δήμο Μυγδονίας, Νομός Θεσσαλονίκης) μαγειρεύουν το παραδοσιακό τους φαγητό, τη Μσούρα. Μαγειρεύεται με χοιρινό κρέας, μοσχάρι και κοτόπουλο σιγοβρασμένο με λαχανικά και ρύζι στο φούρνο.

Τα υλικά της:
2 κιλά χοιρινό κρέας
2 κιλά μοσχάρι
1 κοτόπουλο
Λαρδί (χοιρινό λίπος)
5 κιλά πράσα
1 ρίζα σέλινο
2 κουταλιές λάδι
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι

Η γέμιση:
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι
Συκωτάκια κότας
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 χούφτα σταφίδες
Αλάτι – πιπέρι
Λίγα κάστανα ψημένα

Προετοιμασία:
1. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (3 εκ. περίπου), τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τα τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε αρκετές ώρες να στραγγίξουν.
2. Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε κομμένα τα συκωτάκια, 4-5 ψημένα κάστανα κομμένα σε κομματάκια, 1 κούπα ρύζι, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, σταφίδες. Γεμίζουμε την κότα, τη ράβουμε και της δένουμε τα πόδια.

Εκτέλεση:
1. Στρώνουμε το χοιρινό λίπος σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ή στη γάστρα, και σκεπάζουμε με μία στρώση πράσα. Πάνω στα πράσα τοποθετούμε το κρέας (χοιρινό και μοσχάρι) και πάνω από αυτό βάζουμε το γεμιστό κοτόπουλο.
2. Στη συνέχεια, βάζουμε άλλη μία στρώση από πράσα και κρέας και σκεπάζουμε το κοτόπουλο με πράσα.
3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.
4. Το ψήνουμε πρώτα για 1 ώρα στους 220 °C και άλλες 5 ώρες στους 150 °C.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *