Συνταγές

Μπακαλιάρος φούρνου

Συντάκτης  | 

Μπακαλιάρος φούρνουΜπορεί στη περιοχή μας το ψάρι να μην το έχουμε σε εκτίμηση, αλλά η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε συνταγές με ψάρι. Αν δεν έχετε ασχοληθεί με τη μαγειρική του ξεκινήστε από μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με μπακαλιάρο. Η συνταγή περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά αρωματικά, τα οποία απογειώνουν το πιάτο.

Αν βέβαια κάποιο από αυτά δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη.

 

 

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 70 γραμμάρια γλυκό κρασί
  • 30 γραμμάρια κονιάκ
  • 100 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • Μυρωδικά (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό….)
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
  • Λίγη φλούδα ψιλοκομμένη από λάιμ

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φέτες του μπακαλιάρου και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, το λεμόνι, τη ρίγανη και λίγο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά, τη δάφνη, το σκόρδο, το λάιμ, το κρασί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το κονιάκ και τα κομμάτια του μπακαλιάρου (βουτώντας τα στο ζουμί του πυρέξ, για να βραχούν και από τις δύο πλευρές).
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 – 15 λεπτά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *