Συνταγές
Μπακαλιαράκια στο φούρνο με πατάτες
Η Λαϊκή Ψαραγορά μας προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή με λαχταριστά μπακαλιαράκια στο φούρνο με πατάτες! Είναι μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που θα αγαπήσετε όλοι όσοι δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα…
Υλικά (για 4 άτομα):
• 3 μπακαλιαράκια ολόκληρα (περίπου 1 κιλό)
• 1 κιλό πατάτες
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 ώριμες ντομάτες
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• Χυμός από 1 λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Καθαρίζουμε τα μπακαλιαράκια, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι. Μετά από 40’ περίπου βγάζουμε το ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια ενδιάμεσα από τα υπόλοιπα υλικά αλλά χωρίς να ακουμπούν τον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για άλλα 30’. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα λεμόνι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!