Γλυκά & Παγωτά
Μιλφέιγ-καταΐφι στο ποτήρι
Απολαύστε ατομικά μιλφέιγ με στρώσεις από κανταΐφι μέσα σε ποτήρι.
Υλικά για την κρέμα:
• Γάλα – 1 λίτρο.
• Ζάχαρη – 300 γρ.
• Κρόκοι αυγών – 250 γρ.
• Αλεύρι 45 γρ. – Νισεστέ 45 γρ. (ανακατεμένα)
• Πραλίνα φουντουκιού – 120 γρ.
• Λίγη βανίλια
• Βούτυρο γάλακτος – 50 γρ.
• Σαντιγί – 750 γρ.
Υλικά για πάτους από κανταΐφι:
• 1 πακέτο κανταΐφι
• Λίγο βούτυρο κλαριφιέ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, την σκόνη κρέμα πατισερί, την βανίλια και την πραλίνα. Περιχύνουμε το μείγμα με το γάλα βρασμένο και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει. Κρυώνουμε την κρέμα στους 40ο C και προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο. Μόλις η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε απλά σαντιγί.
Φορμάρουμε στο χέρι πάτους από καταΐφι και τους τοποθετούμε πάνω σε σιλπάτ. Βουτυρώνουμε ελαφρά τους πάτους με βούτυρο κλαριφιέ, τους σκεπάζουμε με δεύτερο σιλπάτ και ψήνουμε στους 150ο C για 6 λεπτά.
Μοντάρισμα
Σε ένα ποτήρι απλώνουμε με τον κορνέ μια στρώση κρέμα ντιπλομάτ και σκεπάζουμε με έναν πάτο καταΐφι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις καταΐφι και 4 στρώσεις κρέμα (τελειώνουμε με κρέμα). Πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα καταΐφι και άχνη ζάχαρη. Διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας.