Τρικαλινή Παράδοση
 

Τεχνολογία

Microsoft: Εξαγοράζει την Bethesda και φέρνει τα πάνω-κάτω

Συντάκτης  | 

bethesda

Στα χέρια της Microsoft εισέρχεται η Bethesda, δημιουργός αγαπημένων τίτλων όπως το Doom και το Elder Scrolls, έναντι $7,5 δις.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα πληρώσει 7,5 δισ. δολάρια για τη μητρική της Bethesda, ZeniMax Media. Όπως έγινε γνωστό, τα δημοφιλή franchises θα προστεθούν στο Game Pass για κονσόλες και PC. Αυτή είναι μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις της επερχόμενης νέας κονσόλας της Microsoft, Χbox Series X. Ήδη το «πακέτο» Game Pass παρέχει στους παίκτες πρόσβαση σε πάνω από 200 παιχνίδια.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν αυτό επηρεάζει τα σχέδια της Bethesda για το επόμενα project της. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τη συνέχεια της σειράς The Elder Scrolls και το νέο, διαστημικής θεματολογίας παιχνίδι της, Starfield. Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, είπε ότι οι δύο εταιρείες «μοιράζονται παρόμοια οράματα σχετικά με τις ευκαιρίες για δημιουργούς και τα παιχνίδια τους να έρχονται κοντά στους παίκτες με περισσότερους τρόπους».

Ο Pete Hines, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Bethesda Softworks, είπε ότι η συμφωνία αυτή παρέχει πρόσβαση σε πόρους που «θα μας κάνουν καλύτερο εκδότη και developer». Όπως υπογράμμισε σε σχετικό blog, «δουλεύουμε πάνω στα ίδια παιχνίδια που δουλεύαμε και χθες, από τα ίδια studio με τα οποία συνεργαζόμασταν για χρόνια, και αυτά τα παιχνίδια θα εκδοθούν από εμάς».

Πέρα από τα παιχνίδια αυτά, η Microsoft αποκτά επίσης τη «μηχανή παιχνιδιών» id Tech, που έχει αναπτυχθεί από την «αδελφή» της Bethesda, id Software. Πρόκειται για την εταιρεία πίσω από το Doom Eternal. Αυτό είναι η τελευταία συνέχεια της θρυλικής σειράς παιχνιδιών Doom, που έφερε την επανάσταση στα first person shooters.

Η κίνηση αυτή ενισχύει πάρα πολύ τη θέση της Microsoft στη βιομηχανία του gaming.  Η ίδια πίστευε, ανέκαθεν, πως υστερούσε σε «δικά της» παιχνίδια σε σχέση με τη Sony και τη Nintendo. Πλέον το portfolio των παιχνιδιών της έρχεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.