Τρικαλινή Παράδοση
 

Γλυκά & Παγωτά

Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ

Συντάκτης  | 

Ο chef Γιάννης Λουκάκος μας προτείνει μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ (ατομικά κέικ – muffins).

Για να φτιάξετε τα μάφινς με πορτοκάλι (muffins στα γερμανικά ή cup cakes στα αγγλικά) αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στην κουζίνα σας, είναι το ειδικό ταψάκι με τις εσοχές. Ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε μέσα τη ζύμη.

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για 12-16 τεμάχια

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

*Εάν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να αναμίξετε τα υλικά και με αυγοδάρτη.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή περίπου 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Βγάζουμε από τη φόρμα τα μάφινς με το πορτοκάλι και σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

μάφινς