Ταξίδια & Τουρισμός

Lonely Planet: Δέκα χώρες για το 2020 !

Συντάκτης  | 

Ένα από τα πιο μεγάλα και διάσημα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου, το Lonely Planet, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τους δέκα κορυφαίους προορισμούς (χώρες) για το 2020. Τη δεκάδα συμπληρώνουν χώρες από κάθε γωνιά της Γης, ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι στην 3η θέση το ταξιδιωτικό γραφείο κατατάσσει τη Βόρεια Μακεδονία. 

 

Αυτοί είναι οι δέκα χώρες για το 2020: 

1. Μπουτάν

Αυτός ο μικρός παράδεισος των Ιμαλαΐων, εφαρμόζει μία αυστηρή πολιτική όσον αφορά τον τουρισμό: «υψηλή αξία – χαμηλό αντίκτυπο». Η χώρα αυτή, αναγκάζει τους ταξιδιώτες να πληρώνουν έναν υψηλό καθημερινό φόρο, απλά και μόνο για να πατήσουν το πόδι τους στους πευκόφυτους λόφους του. Η αποζημίωση των επισκεπτών είναι η ευκαιρία να περπατήσουν στα ορεινά μονοπάτια, γνωρίζοντας παράλληλα τη βουδιστική παράδοση.

2. Αγγλία

Κάποτε ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας. Τώρα η αγγλική ακτογραμμή είναι ένα ήσυχο μέρος, όπου ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ήρεμες στιγμές. Μπορούν να κάνουν βόλτα σε μια απομονωμένη προβλήτα, να φάνε νόστιμα ψάρια, να βρουν απολιθώματα σε αρχαίους βράχους.

3. Βόρεια Μακεδονία 

Γνωστή για τη γαστρονομία, την παράδοση και τη φύση, όμως ακόμα και οι οπαδοί της κουλτούρας και του πολιτισμού θα βρουν δικαιολογίες για να επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονίας μέσα στο 2020.

4. Αρούμπα 

Στον νότο της Αρούμπα, θα βρει κανείς ένα απολαυστικό πολιτιστικό event με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες. Αξιοθαύμαστες και το ίδιο σημαντικές, όμως, είναι και η προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της χώρας. Η χώρα Αρούμπα προσφέρει, σε κάθε περίπτωση, μία προσιτή και αυθεντική επιλογή για ένα εξωτικό ταξίδι.

5. Σουαζιλάνδη

Η Σουαζιλάνδη είναι μικρή, ευχάριστη και γεμάτη με πολιτισμό, περιπέτεια και άγρια φύση! Τα ποικίλα τοπία της προσφέρουν τη μία εντυπωσιακή αποκάλυψη μετά την άλλη.

6. Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα, με την τεράστια βιοποικιλότητά της, προσελκύει επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη φύση. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να ανέβουν μέχρι τα ηφαίστεια για βόλτα, ενώ όσοι θέλουν κάτι πιο ξεκούραστο μπορούν να απολαύσουν τα υπαίθρια μαθήματα γιόγκα.

7. Ολλανδία

Το 2020 η Ολλανδία είναι έτοιμη να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ανεξαρτησία της με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το ζωντανό Άμστερνταμ πάντα αξίζει μια επίσκεψη, με τα γοητευτικά του κανάλια.

8. Λιβερία

Για τους περισσότερους, η Λιβερία αποτελεί μυστήριο. Αλλά όσοι τη γνωρίζουν μαγεύονται με την αισιοδοξία και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Ειδυλλιακά νερά και φυσικός πλούτος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας της νοτιοδυτικής Αφρικής.

9. Μαρόκο

Το 2020 το Μαρακές του Μαρόκο θα γίνει η πρώτη αφρικανική πόλη που θα γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά της. Αυτός είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Μαρόκο μέσα στο 2020, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά υψηλού τουρισμού που παρέχει.

10. Ουρουγουάη

Αν η Ουρουγουάη δεν βρίσκεται στη λίστα των προορισμών που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στη διάρκεια της ζωής του, θα πρέπει να προστεθεί. Η λατινοαμερικανική χώρα προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα. Εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, καταγάλανα νερά σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της και πλούσια πολιτιστική ζωή.

protothema

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!