Fitness

Κώδικας συμπεριφοράς στο γυμναστήριο. Τι πρέπει να προσέχεις.

Συντάκτης  | 

ΓυμναστήριοΠήρες την απόφαση να πας γυμναστήριο; Πριν ξεκινήσεις όμως καλό είναι να γνωρίζεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες!

Γνωρίστε και τηρήστε τους βασικούς κανόνες…
* Κάρτα μέλους: Την προσκομίζετε πάντα κατά την είσοδό σας στο γυμναστήριο και τη δίνετε στη γραμματεία για να επιβεβαιωθεί η… παρουσία σας.

* Συνέπεια: Αν συμμετέχετε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα που απαιτεί συγκεκριμένο ραντεβού (π.χ. με προσωπικό γυμναστή), φροντίστε να είστε στην αίθουσα τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξής του.

* Ακυρώσεις: Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε πρόγραμμα που απαιτεί δήλωση κράτησης θέσης ή υπηρεσία για την οποία έχετε κλείσει ραντεβού, ειδοποιήστε εγκαίρως τη γραμματεία του γυμναστηρίου.

* Ενδυμασία άσκησης: Φροντίζετε να είναι άνετη, λειτουργική και… ευπρεπής. Όχι ντεκολτέ, προκλητικά μπουστάκια, αμάνικα και πολύ κοντά σορτσάκια, ναι σε φόρμες και κοντομάνικα μπλουζάκια. Αθλητικά παπούτσια απαραιτήτως.

* Υγιεινή: Τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες καθαριότητας τόσο για το σώμα σας (ντους, καθαρά ρούχα, χρήση αποσμητικού κ.λπ.) όσο και για το χώρο (π.χ. σκουπίδια στο καλαθάκι).

* Κινητό τηλέφωνο: Είναι προτιμότερο να το έχετε απενεργοποιημένο ή έστω στο αθόρυβο. Χρησιμοποιήστε το μόνο όταν είναι αναγκαίο, μη μιλάτε σε αυτό καθώς γυμνάζεστε, μην περιφέρεστε ενόσω μιλάτε, μη φλυαρείτε άσκοπα δίπλα σε άτομα που γυμνάζονται.

* Χαμηλοί τόνοι: Αποφεύγετε σχόλια και προσωπικές συζητήσεις στην αίθουσα της γυμναστικής, μιλάτε χαμηλόφωνα όταν αυτό είναι απαραίτητο, αφήστε την πολυλογία για το χώρο αναμονής.

* Αποφυγή διενέξεων: Αν κάποιος σας ενοχλεί με τη συμπεριφορά του, μην εμπλέκεστε σε προσωπικές συζητήσεις και παρατηρήσεις, αλλά απευθυνθείτε κατευθείαν στους γυμναστές ή στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου.

* Αναγκαία «υποχώρηση»: Σε περιόδους αιχμής τα γυμναστήρια οριοθετούν το χρόνο εκγύμνασης στα ηλεκτρονικά όργανα, π.χ. στο διάδρομο. Όταν περιμένουν κι άλλοι να τα χρησιμοποιήσουν, μην κάνετε υπέρβαση του καθορισμένου μέγιστου χρόνου.

* Υπομονή: Αν κάποιος γυμνάζεται σε ένα όργανο που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μην τον ρωτάτε συνεχώς εάν τελειώνει. Περιμένετε υπομονετικά τη σειρά σας, κάντε μία παρόμοια άσκηση σε άλλο όργανο ή προχωρήστε στην επόμενη άσκηση του προγράμματός σας.

* Προστασία: Χρησιμοποιείτε πάντα μεγάλη ατομική πετσέτα. Απλώστε την πάνω σε κάθε επιφάνεια που ξαπλώνετε ή κάθεστε, όπως π.χ. πάγκοι, μηχανήματα και στρωματάκια.

* Τακτοποίηση: Τοποθετείτε ξανά στη θέση τους τα βαράκια, την μπάρα, τους δίσκους βαρών και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσατε για την άσκησή σας.

* Προσωπικό: Μη δυσανασχετείτε όταν σας κάνουν ευγενικές υποδείξεις ή όταν ο γυμναστής διορθώνει τα λάθη σας σε κάποια άσκηση. Ζητήστε τους βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε και μη ντρέπεστε να τους κάνετε ερωτήσεις γύρω από τη γυμναστική σας.

* Παράπονα: Όταν είστε δυσαρεστημένη από κάτι, όπως π.χ. από τη συμπεριφορά των γυμναστών, τη δυνατή μουσική ή την υγιεινή του χώρου, πρέπει να το αναφέρετε στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου ή να το γράφετε στο ειδικό έντυπο («κυτίο παραπόνων»).

Ο βασικότερος κανόνας «καλής συμπεριφοράς» στο γυμναστήριο
Σεβασμός προς όλους και προς όλα! Στον εαυτό μας, στους υπόλοιπους ασκούμενους, στο προσωπικό, στα όργανα, στο χώρο…

Πηγή: womenonly.gr

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *